Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
27. 8. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Branko Tamše Borut Mačkovšek

Sobota, 27. 8. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Celjski rokometaši pred začetkom sezone

Kdo bo celjski Domagoj Duvnjak?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
jaka malus | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Državni rokometni prvaki iz Celja z zmernim optimizmom pričakujejo začetek sezone. Pred superpokalom trenerjeve pohvale novincema in mladinskemu reprezentantu.

Zdelo se je, da prvaki ne bodo kaj prida menjali zasedbe, nato pa sta Tamšetu dopust skazili dve novici - o poškodbi Žige Mlakarja in odhodu Blaža Blagotinška, ki je bil zaradi visoke odškodnine (čez sto tisoč evrov) klubska poslovna poteza. Slovenskega reprezentančnega krožnega napadalca bo po svojih najboljših močeh poskušal nadomestiti Kristian Bećiri, nekdanji član Maribora in Gorenja, medtem ko prihoda levorokega igralca ni bilo. Za nameček je imel celjski trener vse priprave na voljo le slabo tretjino ekipe.

Superpokal za prvi pokal

Celjani so Koprčane v pokalnem finalu lanskega aprila zanesljivo premagali. Bilo je 38:25. Kako bo tokrat? | Foto: Vid Ponikvar Celjani so Koprčane v pokalnem finalu lanskega aprila zanesljivo premagali. Bilo je 38:25. Kako bo tokrat? Foto: Vid Ponikvar Zadnjo lovoriko so Celjani izpustili iz rok pred tremi leti. Osvajanje odličij bi radi nadaljevali tudi v tej sezoni, ko se jim prvikrat ponuja izziv regionalne lige Seha. Priložnost za prvi naslov bo superpokal (Portorož, 18.00), v katerem se bodo Celjani v ponovitvi pokalnega finala pomerili z nadobudnimi Koprčani.

"Ideja superpokala in vzdušje sta odlična. A že lani smo videli nekaj grdih padcev, zato si res želim, da bi prireditev minila brez poškodb za vse ekipe," pravi celjski trener Branko Tamše. Njegova ekipa je osvojila zadnja dva superpokala, skupaj pa štiri. Trikrat so slavili Velenjčani, enkrat pa Cimos.
 

* Podelili bodo tudi nagrade najboljšim rokometašem 1. lige v sezoni 2015/16

"Nerad hvalim, ampak ..."

Večina je bila namreč v članski in mladinski reprezentanci, kar pa je vsekakor odlično spričevalo za trenerja. Oslabljene mladince, ki so zasedli 11. mesto, je na evropsko prvenstvo popeljal kapetan Jaka Malus, sin kluba, ki ga po lanskem izpopolnjevanju v Slovenj Gradcu in vrnitvi v končnici očitno čaka pomembna vloga. V oči je padel tudi že selektorju Veselinu Vujoviću.

"Nerad hvalim, ampak tokrat moram. Jaka Malus z velikimi koraki napreduje iz tedna v teden. Posluša in vpija, kar govorim. Maksimalno mi zaupa, jaz njemu, to pa se kaže tudi na igrišču. Lahko igra na več položajih tako v napadu kot obrambi. Postaja univerzalni igralec. Primerjave so nehvaležne, a mislim, da bi lahko bil novi Domagoj Duvnjak," je z dokaj visokoletečo primerjavo s hrvaškim zvezdnikom kar malce presenetil Branko Tamše, ki sicer ni znan po razsipnosti s komplimenti.

Borut Mačkovšek iz različnih vzrokov - poškodbe, forma, težave s klubi - že dolgo ni "sestavil" dobre sezone. | Foto: Vid Ponikvar Borut Mačkovšek iz različnih vzrokov - poškodbe, forma, težave s klubi - že dolgo ni "sestavil" dobre sezone. Foto: Vid Ponikvar

Izvabiti pravo formo iz Mačka

Ta ima v zasedbi dva novinca. Povratnika v Celje Boruta Mačkovška in omenjenega Bećirija. "Mačkovšek je že poznal naš sistem. Fizično je izjemno dobro pripravljen, kar me zelo veseli. Še vedno ima težave z ramo, verjamem, da bo to minilo in bo lahko streljal z 10, 11, 12 metrov, zaradi česar smo ga pripeljali. Kaže izjemno voljo v obrambi. Vrnitev Boruta v pravo formo je moj, klubski in vseslovenski izziv. Je dober športnik, ima tehnične in taktične predispozicije. To je treba izvabiti iz njega in zliti s soigralci. Verjamem, da bodo naši trije organizatorji igre to znali. Tudi sam pravi, da komaj čaka tekme," je za zdaj z občasno vihravim Primorcem, ki je tretjič oblekel celjski dres, zadovoljen trener.

Bećiri, letnik 1994, je s Celjani podpisal štiriletno pogodbo.  | Foto: Celje PL Bećiri, letnik 1994, je s Celjani podpisal štiriletno pogodbo. Foto: Celje PL

"Novi" Blagotinšek

Bećirija čaka kar zahtevna naloga - zamenjati Blagotinška, ki je v zadnjih letih glasno opozoril nase, še posebej v obrambi. "Kristian Bečiri je prvič v takšnem sistemu, kar je na njem pustilo določene fizične posledice. A najhujša kriza je mimo. Že kaže obrise pravega potenciala. Gre za fanta, ki je visok dva metra in tehta 120 kilogramov. Ima kar nekaj rokometnega znanja, privaja se na sistem, mlad je, rad se uči. Sčasoma bo pokazal, kar si od njega želimo," v Hrvata, ki ga pozna še iz Velenja, zaupa Tamše.

Dobrodelni

Pred dnevi so Celjani v Črnomlju sodelovali tudi na humanitarni tekmi za pomoč Dominiku Lozarju, ki se je pred meseci - ne na igrišču - nesrečno poškodoval. S pomočjo gledalcev so zbrali več kot 3.500 evrov sredstev, ki bodo v pomoč fantu in njegovi družini pri uspešni rehabilitaciji.




 

Ne spreglejte