Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
31. 5. 2016,
15.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Matic Grošelj Jaka Malus Gal Marguč Tilen Kodrin Blaž Janc

Torek, 31. 5. 2016, 15.41

6 let, 7 mesecev

Sedanjost in prihodnost državnih prvakov

Mladeniči v celjski izložbi

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Celje Gorenje

Po 20. prvenstveni zvezdici se bodo celjski rokometaši še vedno ali pa še bolj naslanjali na moč iz lastnega bazena ali okolice.

Celjski rokometaši so osvojili tretji zaporedni naslov državnega prvaka, ki sta mu nekaj pozornosti gotovo odvzeli dve ligi prvakov, nogometna in rokometna. Ravno liga prvakov pa bo ključna beseda ob pogledu na celjsko kratko- in srednjeročno prihodnost. Velika verjetnost je, da bodo pivovarji še drugo sezono zapored nastopili v zgornjem domu, kjer bo najbrž cilj osmine finala postavljen še bolj jasno.

Ni vrag, da enkrat ne bi bili deležni tudi drobca sreče pri žrebu. Zadnji zaključni turnir lige prvakov je imel namreč tri udeležence celjske skupine.

Branko Tamše se je podpisal pod zadnjih pet naslovov prvaka. Tri je osvojil s Celjem, dva z Gorenjem. | Foto: Vid Ponikvar Branko Tamše se je podpisal pod zadnjih pet naslovov prvaka. Tri je osvojil s Celjem, dva z Gorenjem. Foto: Vid Ponikvar

Ustvarjalec in osvajalec

Evropa tako ostaja velik izziv in cilj za trenerja Branka Tamšeta, ki ga sicer občasno nekoliko izdajo čustva, a je v Sloveniji osvojil pet zaporednih naslovov prvaka, s Celjani pa vseh osem lovorik od svojega prihoda v Zlatorog. Ob lovu na rezultat(e) pa vzgaja še mladeniče, za kar ima za slovenske razmere izvrstno zaledje v mladinski šoli.

Čudežev ne gre pričakovati, potrpljenje je božja mast, za zgled in prevzemanje odgovornosti pa bodo morali poskrbeti tisti bolj izkušeni.

Fantje, ki so že ali pa predvidoma še bodo prevzeli vidne vloge v celjskem moštvu. | Foto: Sportida Fantje, ki so že ali pa predvidoma še bodo prevzeli vidne vloge v celjskem moštvu. Foto: Sportida

Kateri so najopaznejši celjski fantje, ki so postavljeni na ogled Evropi?

Blaž Janc (desno krilo in zunanji; DP in pokal: 29 nastopov, 225 golov, liga prvakov: 14/67)
Letnik 1996. Ne le da je navdušil na krilu, prevzel je tudi vlogo zunanjega igralca, in to zelo dobro. Prevzel je tudi zahtevnejšo vlogo v obrambi. Krasi ga izjemna sposobnost zadevanja tudi iz zelo zapletenih položajev, tudi v ključnih trenutkih. Če smo pikolovski, je morda v sezoni zgrešil kak "zicer" preveč, a na splošno je za njim izvrstno obdobje, v katerem ga je Evropa še kako dobro spoznala.

Tilen Kodrin (levo krilo; DP in pokal: 38/129, liga prvakov: 14/13)
Letnik 1994. Najstarejši izmed naštete skupine igralcev. Zelo zanesljiva zamenjava za Luko Žvižeja. V obrambi je uporaben na več položajih, gibljiv in eksploziven v napadu. Vsekakor levo krilo prihodnosti, ki ni ušlo niti selektorjevemu očesu.

Gal Marguč (desno krilo; DP in pokal: 40/130, liga prvakov: 14/20)
Letnik 1996. Janc je seveda absolutno prva izbira na krilu, a tudi Marguč je dobil, še posebej v drugem delu sezone po odhodu Šimeta Ivića, kar precej priložnosti. Njegova odlika so sedemmetrovke. Vseh šest je zadel tudi na tekmi takšnega pritiska, kot je bila odločilna za naslov prvaka z Gorenjem v Zlatorogu. Družini Marguč se ni povsem izšel popoln konec tedna. Gal je sicer postal slovenski prvak, Gašperju pa se je evropski naslov izmuznil.

Jaka Malus (levi in srednji zunanji; DP in pokal: 38/216)
Letnik 1996. Iz Slovenj Gradca se je vrnil za končnico in že na pokalu pokazal, da ne bo potreboval veliko časa za prilagajanje. V svoji prvi "resni" članski sezoni je že postal najboljši strelec lige. Srednji in levi zunanji za prihodnost, tudi reprezentance. Veselin Vujović je namreč kapetana mladinske reprezentance uvrstil na razširjeni seznam.  

Matic Grošelj (desni zunanji; DP in pokal: 20/25, liga prvakov: 3/3)
Letnik 1997. Najmlajši izmed naštete peterice. V spomladanskem delu sezone je dobil več priložnosti. V prihodnje bo verjetno za mladinskega reprezentanta iz Trbovelj prišla še kakšna minuta več, saj direktor Gregor Planetu pravi, da nakupa novega desnega zunanjega ne bo.

Poleg naštetih sta tu še Lucijan Fižuleto, univerzalni zunanji igralec, za katerim je prva sezona med celjskimi člani, in seveda Blaž Blagotinšek, ki pa ga kljub le 22 letom nismo več postavili med upe, saj si je že izboril svoj status. Tako v klubu kot reprezentanci. Zanj so bile že ponudbe, zato lahko v prihodnosti pričakujemo njegov odhod.

Ne spreglejte