Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
23. 1. 2017,
16.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Rokometna reprezentanca slovenska rokometna reprezentanca rokomet svetovno prvenstvo Katar Veselin Vujović Vid Kavtičnik

Ponedeljek, 23. 1. 2017, 16.47

6 let, 7 mesecev

Sproščeni, a previdni rokometaši pred tekmo s Katarjem

"Ne bi se tako hitro veselil"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Katar, znanec slovenskih rokometašev izpred dveh let, ko je slavil, je tekmec Slovencev v torkovem četrtfinalu svetovnega prvenstva.

pasica pariz | Foto:

Slovenci bodo nastopili v tretjem četrtfinalu svetovnih prvenstev zapored. | Foto: Sportida Slovenci bodo nastopili v tretjem četrtfinalu svetovnih prvenstev zapored. Foto: Sportida Katar se je v četrtfinale prebil po presenetljivi zmagi nad Nemčijo. Preostali četrtfinalni pari so Španija – Hrvaška, Francija – Švedska in Norveška – Madžarska. Slovenci so v skupinskem delu trikrat zmagali in po enkrat remizirali ter izgubili. V osmini finala so prepričljivo izločili Ruse.

Če bi premagali tudi Katar, ki je sicer svetovni podprvak, bi ponovili največji uspeh v zgodovini slovenskih svetovnih prvenstev. Pred štirimi leti so v Španiji zasedli četrto mesto.

Veselin Vujović je svojim fantom pred torkovo (20.45) četrtfinalno tekmo na svetovnem prvenstvu namenil sproščeno vadbo. Pomožna dvorana v kompleksu Bercyja je po glamurju popolno nasprotje osrednje. A izpolnjuje svoje osrednje poslanstvo: trening je v njej mogoče opraviti povsem korektno, na enaki podlagi, kakršna bo pričakala Slovence in Katarce na dan D.

Vid Poteko izpustil trening

Zaradi viroze v Vujovićevi skupini fantov ni bilo Vida Poteka, a naj njegov nastop ne bi bil vprašljiv. Njegov soimenjak, kapetan Kavtičnik, opozarja na previdnost.

"Ne smemo soditi Katarcev po njihovih imenih. Čeprav ima Katar v primerjavi z domačim prvenstvom zelo spremenjeno ekipo, je izločil aktualnega evropskega prvaka. Katarci imajo kakovost. Imajo dobro obrambo, prejemajo malo zadetkov z izjemo tekme s Švedi. Oboji, Nemci in Katarci, so premagljivi. Ali nam drugi bolj ustrezajo, bomo videli. Garati moramo v obrambi, se zbrati ob njihovi nekoliko počasnejši igri, ne smemo popuščati do konca. Prepričan sem, da bo Katar dobro igral in se boril do konca," po odhodu Davida Miklavčiča opozarja najstarejši igralec reprezentance.

Če bo Slovenija premagala Katar, se bo v četrtkovem polfinalu pomerila z zmagovalcem dvoboja med Francijo in Švedsko.

Pogleda z desne strani

Jure Dolenec, desni zunanji Slovenije:
"S Katarjem smo se pred dvema letoma že pomerili, a tedaj je bil v malce drugačni postavi, tako da je težko vleči neke vzporednice. Še vedno pa so telesno zelo močni, v svojih vrstah imajo nekatere odlične posameznike. Na njih se bo potrebno dobro pripraviti in jo podrobno analizirati ter postaviti taktične rešitve za njihovo igro. Ne bo nam lahko, Katar je premagal Nemčijo, torej je sposoben izločiti vse najboljše ekipe na tem prvenstvu, a na tej tekmi bomo gotovo dali vse od sebe."

Jure Dolenec je skupaj z Markom Bezjakom prvi slovenski asistent. | Foto: Sportida Jure Dolenec je skupaj z Markom Bezjakom prvi slovenski asistent. Foto: Sportida
Gašper Marguč, desno krilo Slovenije:
"Ogledali smo si njihovo tekmo z Nemci in bili vsi presenečeni nad njihovo dobro igro. V obrambi so zelo kakovostni, telesno so izjemno močni, prav tako v igri mož na moža. Potrebno bo igrati zelo hitro, saj v 'kontakt igri' proti njim nimamo veliko možnosti. Z našo iznajdljivostjo se lahko zoperstavimo njihovi obrambi, po drugi strani pa bo tudi naša obramba morala biti izjemno kompaktna in čvrsta, saj Katarci premorejo številne izjemne strelce. Izpostavil bi Capoteja, ki je izjemno sposoben igralec, a premoremo dovolj kakovosti in gremo na zmago."
Ne spreglejte