Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2009,
8.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 20. 8. 2009, 8.49

7 let, 12 mesecev

J. Dolenec: Presrečni smo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Evforija in veselja sta zavladala v slovenskem taboru v Egiptu, potem ko so Slovenci do 21 let pod vodstvom Slavka Iveziča osvojili bronasto odličje. Premagali so kar gostitelja prvenstva.

Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je v malem finalu mladinskega svetovnega prvenstva proti Egiptu zabeležila zasluženo visoko zmago in si tako priborila končno tretje mesto. S tem je ta generacija rokometašev na najlepši način zaključila tekmovanja v mladinski konkurenci. Slovenija pred prvenstvom namreč ni sodila v ožji krog favoritov a s svojo igro in odnosom postala prvovrstno pozitivno presenečenje rokometne javnosti tako da so tudi domačini v športni dvorani v Kairu, ki sprejme preko 25.000 gledalcev zaploskali igri varovancev Slavka Iveziča. Ob velikem uspehu je bil Celjan David Razgor razglašen za najboljše levo krilo svetovnega prvenstva. Po zaključenih 14 dneh bojev v deželi faraonov so nekateri akterji Slovenije povedali:

Jure Dolenec: "Z dvema besedama povem vse: Presrečni smo! Pričakovali smo težjo tekmo, vendar smo ob našem dobrem začetku utišali tudi gledalce v dvorani, ki jih je bilo sicer manj od pričakovanja. Odigrali smo dobro v vseh fazah rokometne igre in zasluženo osvojili tako želeno kolajno."

Dean Bombač: "Skozi celotne priprave in prvenstvo smo močno garali in bili prepričani, da bo ta trud poplačan. In res, uspelo nam je osvojiti medaljo, ki smo si jo potihoma tako želeli. Vesel sem, da sem lahko bil del tega. Vsekakor teh trenutkov ne bom nikoli pozabil."

Slavko Ivezič, slovenski selektor: "Izredno vesel sem, da je tudi ta generacija dokazala, da sodi v sam rokometni vrh. Fantje so si res zaslužili to kolajno, saj so v obdobju priprav in prvenstva trdo garali ter delovali kot prava ekipa. Upam, da jim bodo te izkušnje, ki so si jih pridobili na tem prvenstvu pomagale na njihovi rokometni poti. Veselilo me je delati s temi fanti in iz srca jim privoščim kolajno. Naša reprezentanca sicer nima posameznikov, ki bi sami odločali srečanja vendar so kot ekipa delovali čvrsto in prav to jih je pripeljalo do tega dosežka."






Ne spreglejte