Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 11. 2010,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 16. 11. 2010, 11.54

8 let

Ivica Rimanić: Bil sem na robu solz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Ivica Rimanić je dokončno ostal brez ene izmed nosilk igre. Barbara Varlec je namreč sprejela odločitev: odslej bo igrala za Srbijo.

Če je bilo pred dvema tednoma še marsikaj zavito v tančico skrivnosti, Barbara Varlec pa ni dokončno potrdila ali zanikala naše novice, da bo odslej nosila dres Srbije, je danes zadeva zaključena. Ena glavnih igralk slovenske ženske rokometne reprezentance se je od le-te poslovila. Padla je dokončna odločitev.

V zadnjih tednih se je posvetila zgolj klubskim obveznostim in zadeve o prevzemu drugega državljanstva ni komentirala, po uvrstitvi med osem najboljših s Krimom Mercatorjem pa je 22-letnica za Sportal povedala: "Zaradi športnih ambicij sem se odločila, da bom sprejela ponudbo Srbije. Vidim veliko več možnosti za uresničitev športnih ambicij. Pogovorila sem se s selektorjem in sporočila mojo odločitev." Poudarila je še, da bo za Srbijo zgolj igrala rokomet, Slovenija pa za vedno ostaja njena domovina (odslej bo imela dvojno državljanstvo).

Novica je močno šokirala selektorja Slovenije Ivico Rimanića, ki čez tri tedne pelje ekipo na evropsko prvenstvo na Dansko in Norveško. "Bil sem na robu solz, ko mi je sporočila odločitev. Nisem mogel verjeti," pravi Rimanić, ki jo je poskušal prepričati v nasprotno: "Dvakrat sva se dobila in pogovorila, a ostalo je pri njeni odločitvi. To se mi zdi tragično. Da nosilka igre tik pred evropskim prvenstvom zavrne reprezentanco in se odloči za drugo." Varlečeva si želi za Srbijo zaigrati na SP 2013 v Srbiji. Če bi igrala na Euru 2010 za Slovenijo, ne bi minila doba treh let, ki jo dovoljujejo rokometna pravila za nastop za barve druge države.

Rimanića tako v zadnjih dveh tednih priprav čaka izjemno težko delo, saj je nastop za Slovenijo v Lillehammerju odpovedalo še kar nekaj drugih igralk. Slovenske pa se bodo v prvem delu med 7. in 10. decembrom spopadle z Madžarsko, Norveško in Francijo.

Ne spreglejte