Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2012,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ivano Balić Slavko Goluža

Sobota, 29. 12. 2012, 10.51

8 let

Ivano Balić: Odpisali so me, končali smo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vendarle smo dočakali tudi pogled Ivana Balića na prvo njegovo odsotnost z reprezentančnega seznama po 10 letih. Pravi, da se njegovo številko najde z lahkoto.

Kar nenavadno, celo precej čudno je na oni strani Kolpe, da na reprezentančnem rokometnem seznamu ni imena Ivana Balića. Selektor Slavko Goluža je dejal, da zato, ker ga ni mogel priklicati na telefon oziroma ker naj bi Ivano dejal, da nikomur ne želi dati španske telefonske številke. Reprezentančno vodstvo ga je torej razglasilo za nedostopnega, zato mu ni poslalo vabila v izbrano vrsto. Čeprav je Zoran Gobac dejal, da bi bil gotovo na širšem spisku, če bi se le javil na telefon …

Kakorkoli, hrvaški mediji so le uspeli dobiti tudi Balićev odziv na dejstvo, da ga na bo v reprezentanci prvič po desetih letih. ''Moja španska številka je na internetu. Nikakršen problem ni priti do nje. Kakor tudi ne do hrvaške,'' je za Večernji list dejal rokometni as, ki mu ni vseeno, da ne bo odpotoval v Španijo: ''Bilo je težko, ampak kar je, je.'' Vsaj za zdaj pa kaže, da je Splitčan, ki je bil boter vseh velikih hrvaških uspehov zadnjega desetletja, čeprav je le redkokdaj igral popolnoma zdrav, zaključil z reprezentančnim udejstvovanjem: ''Ne vem, oni so me odpisali, tako da smo končali. Na vprašanji, zakaj je po njegovem mnenju ostal brez rokometnega mundiala in o Slavku Goluži kot selektorju pa je član Atletica ostal brez komentarja. Ni ravno težko uganiti, zakaj. Glede vzrokov za črtanje Balića z reprezentančnega spiska je hrvaško reprezentančno vodstvo navedlo tudi pomlajevanje, Balićeve poškodbe in slabšo formo. A ta je v zadnjem času v vzponu.

''Trener je zadovoljen, tako da moram biti tudi jaz,'' pojasnjuje Ivano, čigar madridska zasedba sicer ne blsti ravno. Tri točke zaostanka za Barcelono v prvenstvu, izgubljeni pokal in le tri zmage na sedmih tekmah lige prvakov niso ravno izstopajoči dosežki za ekipo, vajeno domala le vrha. ''Vse je dobro razen 60 minut, ko igramo. Na treningih delamo in igramo dobro, na tekmah pa to ne deluje. Upam, da bomo začeli igrati kot na treningih, ostali smo v igri še za dve lovoriki,'' je sklenil Balić.

Ne spreglejte