Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ivan Slišković

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 10.16

8 let

Ivan Slišković "Celjski", namestnik Mačkovška

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaški levi zunanji igralec Ivan Slišković je edini novinec v celjski ekipi pred letošnjo sezono, ki jo slovenski rokometni podprvaki začenjajo prav danes.

Ivan Slišković je za svoj instantni opis uporabil naslednje atribute: enostaven, normalen, delavec, oseba, ki ji lahko zaupaš, prijatelj. Na igrišču sta zanj na prvem mestu ekipa in pomoč soigralcem. S Celjem je podpisal že pred meseci, čeprav ga je želel tudi večni hrvaški prvak Zagreb. "V nekem trenutku, ko sem bil v pogovorih z Zagrebom, sem želel malo počakati na morebitne druge ponudbe. Hrvaški prvak ni bil za to. Potem je prišla ponudba Celja, ki me je zadovoljila predvsem v smislu mojega napredka. Celje ima dobro, mlado ekipo in trenerja, igral bom v ligi prvakov," je bil na prvem srečanju z ekipo v novi sezoni – s Celjem je pred dopustom nekaj treningov že opravil – dobre volje 21-letni Splitčan. Stika s soigralci mu ni bilo in bo ne bo težko najti, saj praktično vso ekipo sestavljajo fantje približno njegove generacije ali malo starejši. Na levem zunanjem bo Dalmatinec zamenjal Boruta Mačkovška: "Pritiska ne čutim, gotovo bom dal vse od sebe za Celje, ekipo, navijače, drugo pa – kar bo Bog dal."

Zadnji dve sezoni je 197 centimetrov visoki občasni hrvaški reprezentant odigral v hrvaškem Nexeju, po moči drugem hrvaškem klubu, kjer ga je vodil nekdanji trener Celja in selektor slovenske reprezentance Kasim Kamenica. "V Našicah me je treniral dve sezoni. (nasmešek) O njem nimam slabe besede, kot trener je svojstven, impulziven, rad glasno govori, v trening, tekmo vlaga celega sebe. Nekaterim to ne ustreza, meni je in pri Kamenici sem se marsičesa naučil. O Celju sem se pogovarjal tudi z njim, a tedaj, ko sem se že odločil. Tudi Kamenica je potrdil, da je Celje pravi klub zame," o pravilnosti prihoda v knežje mesto ne dvomi Slišković, ki si nekoč želi zabijati gole v bundesligi, v prostem času pa rad spi, počiva, igra playstation in bere knjige. Domotožje bo lahko ozdravil s skoki domov. "Po dveh letih igranja v Nexeju sem se odsotnosti od doma že navadil. Sploh pa je iz Celja bližje do Splita kot iz Našic. (smeh) Z avtomobilom potrebujem do doma kakšne štiri ure ali pet ur," se je nasmehnil novi celjski levi "bek".

Ne spreglejte