Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
20.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 20.10

8 let

Hitri Nürnberg pokopal še enega velikana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemški Nürnberg je po presenečenju v prvem krogu pripravil še večjo senzacijo, ko je na gostovanju pri Krimu Mercatorju dve točki odvzel še dvakratnim evropskim prvakinjam.

Na prvi domači tekmi evropske lige prvakinj v tej sezoni so rokometašice Krima Mercatorja potrebovale kar nekaj minut, da so ujele pravi ritem igre. Za uvod je trikrat zgrešila Andrea Lekić, nato še Gabriella Kindl. Prvi zadetek je v tretji minuti dosegla prav Srbkinja s sedmih metrov.

Preprosta igra Nürnberga sila učinkovita

Krimova obrambna postavitev 6-0 načeloma ni delovala kot bi bilo treba, nasprotnice iz Nemčije so jo preko krožne napadalke Maje Sommerlund ter leve zunanje Anie Rösler z lahkoto prebijale. Njihovi napadi so bili kratki, brez velikega kompliciranja. Le Krimov blok z visoko Kindlovo je ustavil kakšen strel. K sreči je bila učinkovita tudi Sergeja Stefanišin v vratih, ki je soigralkam tako omogočila nekaj protinapadov. Po enem takih je zadela Olena Jacenko in Krim popeljala do prvega vodstva za dva zadetka (7:5, v 12. minuti).

Slovenske državne prvakinje so imele možnost prednost povečati ob igralki več na igrišču, a to jim ni uspelo, še več v eni izmed akcij se je v 16. minuti tako poškodovala Lekićeva, da jo je moral fizioterapevt Blažo Marojević skoraj odnesti z igrišča. V igro je moral tako trener "krimovk" Bojan Čotar poslati mlado Majo Zrnec, ki je odslej dirigirala igro.

Prelomna 26. minuta

Po tem sta sodnika iz Belorusije, ki dotlej nista imela strogega kriterija, povsem obrnila sojenje in izključitve so se kar vrstile. V 22. minuti je tako Nürnberg igral le s štirimi igralkami, Krim pa s petimi. Domala ves čas od 16. minute so imele vajeti rezultata v svojih rokah nemške prvakinje, ki v evropskem tekmovanju nastopajo le z 12 igralkami. Prelomen trenutek 26. minuta, ko so igralke z Galjevice zadele trinajstič. Potem so ubranile dva napada nasprotnic ter z zadetki Derapaskove in Frešerjeve z delnim izidom tri nič prvič na tekmi povedle za tri. Za piko na i v prvem polčasu pa je zadela Miriam Simakova in postavila izid 16:14.

Vse se je začelo znova

Drugih 30 minut je prvi strokovni mož Krinma spremanil obrambno postavitev v 5-1, kjer je Manuela Hrnjič na "špici" od soigralk odtrgala motor Nürnberga, Kertsin Wohlblod. Za nekaj trenutkov so onemogočile nasprotnice in prešle celo v vodstvo za štiri (18:14 v 34. minuti in 19.15 v 38. minuti).

Nato so sledile napake v napadu, ko "tigirce" niso mogle zadeti. Delni izid 3:0 - hitri zadetki na drugi strani so Nemke znova popeljali nazaj v igro. V 43. minuti pa je Wohlblodova Nürnberg pripeljala do izenačenja na 20:20.

A borbenost in nepopustljivost, ki letos krasita Krim sta se znova pokazali, saj so se rokometašice Krima kot tigrice v džungli, borile na parketu Hale Tivoli. Za vsako žogo so se borile ter znova povišale prednost, a kaj ko so Nemke nato v minuti trikrat zadele preko Franziske Beck po hitrem izvajanju centra ali ekspresnem protinapadu. Mimo so švigale kot bliski. Ne smemo izpustiti tudi odlične vratarke Jane Krause, ki je 60 minut vrhunsko branila in v pravih trenutkih ustavljala strele Krima.

Minuto pred koncem srečanja drugega kroga je po še eni ekspresni akciji zadela Sommerlundova za 30:31. Čotar je vzel minuto odmora, nato je sledil napad, kjer je Maja Zrnec izsilila najstrožjo kazen. Nataša Derepasko je streljala mimo gola. Zadnji napad Nürnberga je najprej pametno ustavil trener Müller z minuto odmora, nato so igralke počasi deset sekund pred koncem vodile žogo, sodnika sta jima jo zaradi prekrška odvzela, a zaslišala se je sirena. Nürnberg je po Zvezdi pokopal še Krim Mercator.

Ne spreglejte