Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
17. 2. 2014,
9.00

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov Aalborg Ivan Vajdl

Ponedeljek, 17. 2. 2014, 9.00

3 leta, 9 mesecev

Gorenje pripravilo mali podvig: dober dan, osmina finala

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometni državni prvaki iz Velenja so na Danskem premagali tamkajšnjega prvaka in predčasno vstopnico za osmino finala lige prvakov rezervirali še drugi slovenski ekipi.

Rokometaši Gorenja so se po poletju, ko so v ekipi naredili remont, znašli v zahtevni skupini lige prvakov z aktualnim evropskim prvakom Hamburgom, še enim bundesligašem Flensburgom, po moči drugo špansko ekipo La Riojo, danskim prvakom Aalborgom in švedskim Drottom.

Sezona je ponudila nekaj (pričakovanih) nihanj. Izkristaliziralo pa se je, da Velenjčani v napadu nimajo težav. Še več, le tri ekipe v ligi prvakov so do zdaj zabile več golov od njih – oba nemška tekmeca v skupini in slovita Barcelona. Kavelj se skriva drugje. Le obstranca Drott in Wacker sta dobila več zadetkov kot slovenski prvaki.

Drugič zapored v osmini finala A ko je bilo najnujneje, so bili Velenjčani pravi. Na gostovanju pri Aalborgu, ki jih je v Rdeči dvorani premagal celo v zdesetkani zasedbi, so pokazali dovolj odločnosti in si že pred zadnjim krogom zagotovili ključno zmago za četrto mesto v skupini in drugo zaporedno napredovanje v osmino finala.

Slovenija bo tako še drugo sezono zapored med 16 najboljšimi ekipami lige prvakov imela dva svoja predstavnika.

"Čestitke fantom za super zmago, z dozdajšnjim trudom in delom so si to povsem zaslužili. Že priprava na tekmo je nakazovala, da si ekipa želi zmage. Fantje so se med videoanalizo veliko pogovarjali, si svetovali, predvsem pa so tudi proti čas namenili pripravi na nasprotnika," je bil v izjavi za klubsko spletno stran zadovoljen trener Ivan Vajdl.

Flensburg bo sladkorček Aalborg ima nekaj izvrstnih igralcev, tudi zelo verjetnega zvezdnika prihodnosti, danskega reprezentanta Madsa Larsena, ki se po sezoni skupaj s trenerjem Nikolajem Jacobsenom seli v Rhein-Neckar Löwen.

"Na tekmi se je videlo, da smo imeli rešitve za njihove napadalce, dobro smo jih ustavljali in preprečevali, da so igrali v izdelanih akcijah. V fazi napada smo delovali zbrano in kljub pritisku, ki so ga na nas vršili, in glede na pomembnost tekme nismo storili veliko tehničnih napak. V ključnih trenutkih smo ostali zbrani, ohranili smo trezno glavo in na koncu zasluženo zmagali," je sklenil Vajdl, ki ga v soboto čaka domača tekma s Flensburgom. Sladkorček za dušo in navijače.

Ne spreglejte