Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 7. 2016,
10.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Marko Šibila Matjaž Brumen rokomet

Četrtek, 7. 7. 2016, 10.05

6 let, 6 mesecev

Gorenje postavilo končno piko kadrovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
gorenje velenje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pri Gorenju v prihajajoči sezoni nič več ne bo tako, kot je bilo. Na velenjsko srečo in zadovoljstvo v pozitivnem smislu. Potem ko je športna diplomacija dvakrat pokleknila, so Velenjčani uvrščeni vsaj v kvalifikacije za ligo prvakov. Poleg tega bodo s Celjani igrali prvikrat igrali tudi v regionalni ligi Seha, državnem prvenstvu.

''Priprave na prihodnjo sezono bomo začeli deljeno, 18. julija s pripravami namreč prične skupina igralcev, ki je imela v preteklosti težave s poškodbami, tako da bodo s kondicijskim trenerjem naredili uvajalni trening. 24. julija se nato v Velenju zbere celotna članska ekipa in dan zatem se za vse igralce rokometnega kluba Gorenje Velenje tudi uradno začnejo treningi in priprave na novo sezono,'' je pred novo sezono za klubsko spletno stran dejal trener Marko Šibila. 

Zadnja novica o okrepitvi je iz Rdeče dvorane prišla že pred časom. Zdaj pa je iz kluba prišlo sporočilo, da je ekipa za sezono 2015/16 že zaokrožena. Glede na napovedi o nižanju proračuna za člansko zasedbo je to po eni strani pričakovano, po drugi pa bi se Gorenje lahko znašlo v težavah, če se bo prebilo v ligo prvakov. Težkih tekem bo veliko, primanjkljaj izkušenj z evropskih odrov pa je viden predvsem na levem in desnem zunanjem položaju.

"Nova ekipa bo po našem mnenju zelo konkurenčna tako na domačen terenu kot tudi na mednarodni ravni. Mislim, da je to ekipa, ki bo v prihodnji sezoni igrala lep rokomet, gre za dobro kombinacijo zelo izkušenih igralcev in nekaterih obetajočih fantov, o katerih se bo zagotovo še veliko slišalo.''

Najbolj zveneča novinca pa sta seveda krožni napadalec Alem Toskić in desno krilo Matjaž Brumen. Oba sta prišla iz skopskega Vardarja. Norveški Elverum je za Velenje zamenjal srbski srednji zunanji Luka Mitrović, mladi Estonec Andris Celminš se je vrnil s posoje v Ribnici, iz Celja je prišel levi zunanji Gregor Potočnik, iz Novega mesta pa vratar Jože Baznik. Darko Stojnič je bil že v prejšnji sezoni igralec Gorenja, a je ta mladi krožni napadalec igral za Slovana.

Ne spreglejte