Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 6. 2016,
12.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

liga prvakov rokomet

Petek, 24. 6. 2016, 12.05

6 let, 6 mesecev

Rokometna liga prvakov in prvakinj

Celje v elitni skupini, Gorenje in Krim v kvalifikacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Rokomet, celje

Na Evropski rokometni zvezi (EHF) so razkrili, katere ekipe bodo sodelovale v najmočnejšem moškem in ženskem evropskem tekmovanju. Celje med elito, Gorenje in Krim v kvalifikacijah.

Celjski rokometaši bodo tako kot v lanski sezoni igrali v eni od dveh najmočnejših skupin lige prvakov. Po dveh neuspešnih poskusih je Gorenje tokrat dobilo "vsaj" kvalifikacije. V njih se bo za vstopnico v ligo prvakinj pomeril tudi slovenski podprvak Krim.

Celje se ne misli ustavljati

Celje bo v družbi še petnajst drugih vrhunskih ekip nastopali v eni izmed dveh skupin po osem ekip, v enakem tekmovalnem sistemu, kot je bilo preteklo leto. Uvrstitev v zgornji dom lige prvakov je potrditev odličnega dela celjskega kluba, ki v Evropi še naprej velja za zelo spoštovan klub.

“Čeprav se morda sliši samozavestno, smo pričakovali uvrstitev v zgornji dom lige prvakov. Zavedamo se namreč, da delamo dobro, da izpolnjujemo pričakovanja, ki jih ima EHF in še več, izpolnjujemo pričakovanja, ki jih imajo naši navijači. Veseli smo, da bodo vsi ljubitelji rokometa tako še naprej imeli možnost v Celju spremljati najboljše. Prisotnost med evropsko smetano najboljših klubov nam nalaga, da se tu ne ustavljamo, temveč da se iz dneva v dan trudimo napredovati in rasti, v kar ne dvomim. Čeprav še ni znano kdo bodo tekmeci in je nehvaležno govoriti o ciljih preden veš kdo ti bo stal nasproti, pa je znano, da so vsi vrhunske ekipe. A naša ekipa ima leto več izkušenj in kakšno okrepitev, zato lahko odkrito povemo želje, ki so povezane z uvrstitvijo v izločilne boje, ki bodo dimenzijo lige prvakov v Celju dvignili še na višji nivo. Že sedaj zato vse vabim, da se nam pri teh spektaklih pridružite. Ne bo vam žal,” je povedal Gregor Planteu, direktor  RK Celje Pivovarna Laško.

Zagnano delo Gorenja je obrodilo sadove

Preteklo sezono Gorenju ni uspelo prepričati Evropske rokometne zveze, letos pa je ekipa napravila korak naprej in bila uspešnejša. V klubu so izpolnili vse kriterije za prijavo za igranje v ligi prvakov in danes dočakali končno odločitev o tem, kako bodo ose v evropskih tekmovanjih prisotne v prihodnji sezoni, so sporočili iz kluba.

V Gorenju so izpolnili vse kriterije za prijavo za igranje v ligi prvakov in dočakali končno odločitev o tem, kako bodo ose v evropskih tekmovanjih prisotne v prihodnji sezoni, so sporočili iz kluba. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V Gorenju so izpolnili vse kriterije za prijavo za igranje v ligi prvakov in dočakali končno odločitev o tem, kako bodo ose v evropskih tekmovanjih prisotne v prihodnji sezoni, so sporočili iz kluba. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Za to, da je RK Gorenje Velenje dobilo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, je pomembnih več dejavnikov, med njimi verjetno ključni pa so vzpon slovenskega rokometa, v zadnji sezoni trdo in zagnano delo našega kluba na vseh področjih, uvedba svežih idej v delovanje velenjskega kolektiva, delna preobrazba Rdeče dvorane, skupni nastop RZS, RK Celje PL in RK Gorenje Velenje proti EHF ter usmeritev k sestavi kakovostne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti. Želimo si, da bi kvalifikacijski turnir za preboj v ligo prvakov na prvi septembrski konec tedna organizirali doma, naš cilj pa je v sezoni 2016/17 igrati v ligi prvakov ter v ligi SEHA, vzporedno pa v skladu z našo klubsko strategijo klub do leta 2020 finančno sanirati ter ga profilirati v smer kakovostnega produkcijskega centra, ki bo slonel na plečih nadarjenih domačih fantov," je dejal direktor kluba Matej Avanzo.

Tudi v letošnji sezoni bo liga prvakov razdeljena v štiri skupine, in sicer bosta v glavnem delu skupini A in B ter v takoimenovanem spodnjem delu skupini C in D, kjer bo, v primeru zmage v kvalifikacijah, igral tudi velenjski klub. Posebna kvalifikacijska turnirja, kjer nastopi čakajo tudi ose, bosta potekala v začetku septembra 2016 (3. in 4. 9. 2016). Žreb za kvalifikacijska turnirja bo 29. junija, žreb za glavni del 24. izvedbe lige prvakov pa 1. julija 2016.
Ne spreglejte