SiolNET. Sportal Rokomet
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nadaljevanje zgodbe o (ne)posoji rokometašev v Zagreb

Predsednik bo povedal le predsedniku

1,13

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

"Predsedniku Ribnice bom zgolj osebno povedal, kaj si mislim o njegovem pristopu in pogledih ter komuniciranju," je odziv Franja Bobinca, predsednika Rokometne zveze Slovenije, na neuspeli poskus posoje dveh mladih rokometašev v zagrebški klub.

 

Ključna dejstva:

- Rokometni klub Zagreb, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović, si je pred približno mesecem želel za jesenski del sezone pri slovenskem prvoligašu Ribnici izposoditi bodisi Nika Henigmana bodisi Jana Grebenca, ki imata s svojim klubom pogodbo. Razlog: da bi eden od njiju treniral in igral na višji ravni, od česar naj bi imela korist reprezentanca.

- Ribničani niso bili za to.

- Vujović je zato izrazil razočaranje.

- Predsednik Ribnice Marko Obrstar je bil ogorčen nad poskusom posoje in klicem predsednika Rokometne zveze Slovenije Franja Bobinca.

Predsednik Ribnice Marko Obrstar je med drugim dejal, da je bil trenutek za pogovore povsem neustrezen. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Ribnice Marko Obrstar je med drugim dejal, da je bil trenutek za pogovore povsem neustrezen. Foto: Vid Ponikvar

Kaj smo pisali o tej temi:

V smer Franja Bobinca, predsednika Rokometne zveze Slovenije in predsednika uprave skupine Gorenje, ki je generalni pokrovitelj istoimenskega velenjskega kluba, je zaradi klica ribniškemu predsedniku Marku Obrstarju poletelo nekaj kritičnih puščic. Za Sportal je ubesedil svoje misli o komunikaciji z ribniškim kolegom. Njegov pogled objavljamo v celoti.

Odziv Franja Bobinca:

"Z moje strani sem le vzpostavil stik med obema kluboma, pri čemer sem najprej govoril s kolegom Janezom Škrabcem (prvi mož ribniškega generalnega sponzorja, op. a.), potem pa, z njegovim soglasjem, tudi s predsednikom kluba. Ta se je strinjal, da se s selektorjem srečata in pogovorita. Dogovora očitno ni bilo, kar lahko razumemo ali pa tudi ne, vsekakor pa je to treba sprejeti kot dejstvo.

Če je bil pristop k dogovoru transparenten in zelo spodoben, ponudba in odgovor nanjo tudi, pa je bil pozneje nespodoben način komuniciranja v zvezi s tem. Predsedniku Ribnice bom zato zgolj osebno povedal, kaj si mislim o njegovem pristopu in pogledih ter komuniciranju.

Zame je s tem zadeva končana. Reprezentanci in vsem slovenskim klubom želim še naprej veliko uspehov. Rokometna zveza Slovenije kot najuspešnejša kolektivna športna zveza v Sloveniji si bo še naprej prizadevala za razvoj slovenskega rokometa tako na nacionalni kot na mednarodni ravni."

Pod črto

Ne glede na Bobinčeve dolgoletne izkušnje z uspešnim vodenjem različnih organizacij visoke ravni in ne glede na njegove, kot je potrdil, dobre namene in interese reprezentance – tudi Obrstar je poudaril, da je bila komunikacija brez pritiskov in korektna – bi se podobnim posredovanjem oziroma klicem v prihodnje veljalo odreči.

Tako bi se izognili tovrstnim situacijam, ki poganjajo kali za razmišljanja o morebitnem konfliktu interesov, in polemikam.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin