Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2014,
22.05

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Simon Razgor Boris Denič Danska zlata liga

Petek, 4. 4. 2014, 22.05

3 leta, 5 mesecev

Francozi ne padejo kar vsak dan, tokrat so

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometna reprezentanca je na pripravljalnem turnirju dosegla ugledno zmago. S 27:26 (14:13) je ugnala Francijo, zvezdo stalnico na najvišjih mestih zadnjih prvenstev.

Precej oslabljena slovenska izbrana vrsta – brez Uroša Zormana, Gorazda Škofa, Dragana Gajića, Vida Kavtičnika, Nenada Bilbije … – je v uvodnem delu tekme dvakrat povedla z zadetkom razlike (1:0 in 2:1), toda nasprotniki so obakrat izenačili. Francozi so si prvič na tekmi priigrali minimalno prednost po uspešno izvedeni sedemmetrovki v deveti minuti (3:2), vendar so Slovenci po dveh zaporednih golih v dveh minutah tehtnico spet nagnili na svojo stran (4:3).

Francozi, ki so januarja letos na evropskem prvenstvu na Danskem osvojili zlato kolajno prav po visoki zmagi v velikem finalu proti gostiteljem Dancem, so med drugimi nastopili brez Nikole Karabatića, Thierryja Omeyerja, Igorja Anića, Daniela Narcissa in Kevynna Nyokasa in so v 17. minuti prvič zaostajali za dva gola (4:6).

Ekipa selektorja Clauda Onestaja je kmalu vzpostavila rezultatsko ravnotežje (najprej na 6:6, nato še na 7:7), zatem pa so na igrišču spet zagospodarili Slovenci. Naredili so delni izid 3:0 in v 23. minuti so si prvič na tekmi priigrali kar tri zadetke plusa (10:7).

V naslednjih minutah sta reprezentanci izmenično zadevali v polno, tako da je prednost Deničeve čete ves čas znašala dva ali tri gole.

To se je dogajalo od slovenskega vodstva z 10:8 do 14:12, toda v zadnji minuti prvega polčasa se je francoska reprezentanca približala samo na gol razlike (13:14). Začetni del drugega polčasa je pripadel Francozom, ki so po manj kot dveh minutah izničili zaostanek za Slovenijo (15:15), pri izidu 17:16 v 32. minuti pa so povedli šele drugič na tekmi v Aalborgu.

Po izenačenju na 17:17 (to je bilo že deveto izenačenje na tekmi) so Francozi dosegli tri zadetke zapored in v 40. minuti so vodili že z 20:17. Toda štiri minute pozneje se je tekma pravzaprav začela z ničle, kajti slovenska izbrana vrsta je najprej poskrbela za izenačenje na 21:21, kmalu zatem pa je – potem ko ji je uspel delni izid 4:0 – povedla s 23:21.

Vendar je sledilo novo izenačenje na 23:23, nato pa še na 24:24 in 25:25, skupno pa je bil rezultat na tekmi izenačen kar 13-krat.

Nazadnje v 54. minuti, potem pa so slovenski rokometaši po dveh doseženih golih povedli s 27:25 na začetku zadnje minute. Francozi so izkoristili sedemmetrovko in zmanjšali na 26:27, deset sekund pred koncem je selektor Denič vzel minuto odmora. Njegovi ekipi je do konca uspelo zadržati žogo in doseči minimalno zmago proti aktualnim olimpijskim (London 2012) in evropskim (Danska 2014) prvakom.

Ne spreglejte