Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2020,
12.46

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Natisni članek

Filip Ivić Celje Pivovarna Laško Tomaž Ocvirk

Torek, 14. 1. 2020, 12.46

4 leta, 3 mesece

Filip Ivić kmalu v knežjem mestu

Celjani našli zamenjavo za Ferlina, prihaja Hrvat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

1

Filip Ivić | Filip Ivić je šest sezon branil za serijskega hrvaškega prvaka RK Zagreb. | Foto Sportida

Filip Ivić je šest sezon branil za serijskega hrvaškega prvaka RK Zagreb.

Foto: Sportida

Slovenski državni rokometni prvak RK Celje Pivovarna Laško bo v naslednji sezoni bogatejši tudi za 27-letnega hrvaškega vratarja Filipa Ivića. Občasni reprezentant v tej sezoni brani barve nemškega kluba Gummersbach, v Celju pa bo med vratnicama nasledil Klemna Ferlina, ki bo po koncu sezone okrepil nemški Erlangen.

Hrvaški čuvaj mreže se je v karieri pogosto srečeval s Celjem. Najprej na vratih Zagreba, kjer je branil šest sezon, nato pri poljskih Kielcah, tam je ostal tri sezone, zdaj pa je v Nemčiji, kjer se z Gummersbachom bori v drugoligaški konkurenci. Po koncu sezone se seli v knežje mesto.

''Neizmerno sem vesel prihoda v Celje. To je klub s tradicijo, eden največjih na tem področju, igra ligo prvakov, ima odličen sistem dela ter super ekipo. Prepričan sem, da se bom hitro vklopil. Veselim se prvih tekem v Zlatorogu kot domačin, velikokrat sem namreč tu gostoval kot igralec nasprotne ekipe in bil navdušen nad vzdušjem polne dvorane,'' je po podpisu dveletne pogodbe, s katero se bo poleti pridružil Celjanom, povedal 27-letni hrvaški vratar Filip Ivić.

Slovenija Švica rokomet
Sportal Slovenci gladko potrdili prvo mesto, Poljaki namučili Švede #video

Ocvirk: Z Vujovićem se bosta odlično dopolnjevala

Tomaž Ocvirk bo po premoru zaradi evropskega prvenstva v rokometu prvič vodil Celjane 1. februarja. | Foto: SPS/Sportida Tomaž Ocvirk bo po premoru zaradi evropskega prvenstva v rokometu prvič vodil Celjane 1. februarja. Foto: SPS/Sportida Trener Celja Tomaž Ocvirk je zadovoljen, da je našel kakovostno zamenjavo za slovenskega reprezentančnega vratarja Klemna Ferlina, ki bo po koncu sezone odšel k nemškemu Erlangenu. ''Vsi se zavedamo, kaj pomeni vratar v rokometni ekipi. To rešitev smo našli v igralcu, ki je željan dokazovanja, saj se želi vrniti na raven, kjer je kljub mladosti že bil. Prepričan sem, da se bosta z Miljanom Vujovićem odlično dopolnjevala v naših vratih,'' je slovenski strateg zadovoljen z izborom.

Celjani bodo nadaljevali klubsko sezono 1. februarja s tekmo domačega prvenstva proti Mariboru, nato jih štiri dni pozneje čaka derbi v Velenju, 9. februarja pa se nadaljuje liga prvakov. V dvorani Zlatorog bo gostoval zvezdniški PSG.

Ne spreglejte