Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2012,
11.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov

Nedelja, 30. 9. 2012, 11.59

7 let, 12 mesecev

Dvoboj po meri sladokuscev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Atletico Madrid in Kiel. Imeni, ki ju evropska rokometna javnost izgovarja s spoštovanjem. Srečala sta se v zadnjem obračunu pretekle in srečala se bosta v prvem obračunu nove sezone.

V Madridu se obeta poslastica, ki si jih lahko samo želimo in o kateri govori celotna Evropa. V prvem krogu skupine B lige prvakov, v kateri nastopa tudi Celje PL, se bosta srečala lanska finalista najelitnejšega klubskega tekmovanja – Atletico Madrid in Kiel. Udarili se bodo štirje aktualni olimpijski zmagovalci, sedem svetovnih prvakov, pet evropskih prvakov, dva nekdanja najboljša strelca lige prvakov in štirje rokometaši, ki imajo v žepu naziv najboljši na svetu.

Ekipi sta v zadnjih sedmih letih lige prvakov gotovo pustili največji vtis. Od leta 2005 namreč brez njiju ni minil noben finale, v svojih vitrinah imata tri najprestižnejše lovorike, Madridčani so ligo prvakov osvojili v letih 2006, 2008 in 2009, Kiel v 2007, 2010 in 2012. V finalu sta se srečali trikrat, dvakrat je zmagal Atletico, enkrat Kiel.

Nazadnje sta se srečala v začetku septembra, takrat v finalu neuradnega klubskega svetovnega prvenstva v Katarju. Omenjen obračun, dobil ga je Atletico, nikakor ne moremo šteti za pravi test. Liga prvakov ima neprimerno večji pomen in že drevi bomo lahko videli, če so "zebre" zrele za še en poraz. "Dvoboj v ligi prvakov se ne more primerjati s tistim iz Katarja," pravi trener Atletica Talant Dušebajev, ki glavno orožje svoje ekipe vidi v Ivanu Baliću. "V Katarju nam ni mogel pomagati, sedaj se lahko pokaže v vsem svojem sijaju. Je eden izmed boljših rokometašev vseh časov," razloži legendarni Dušebajev, za katerega bo obračun s Kielom izjemno pomemben. "Ligo prvakov bomo začeli proti Kielu, najboljši ekipi na svetu. Če zmagamo bo to le zmaga, če pa izgubimo bo to poraz v domači dvorani. Precej neprijetno."

"Zebre" so v Madrid pripotovale v petek in v dvorani Vistalegre, ki sprejme 15.000 gledalcev že opravile dva treninga. "Cilj je zmaga. Seveda. Do Atletica sicer gojim veliko spoštovanja a drevi moramo zmagati mi," je jasen trener Kiela Alfred Gislason, ki se zaveda da jih čaka izjemno težka skupina B (poleg Atletica in Kiela so v njej še Veszprem, Celje PL, Sävehof in Constanta). "S skupino smo zelo zadovoljni. Pred nami so atraktivne tekme. Tako za nas kot za gledalce," še pove Gislason in doda, da za Kiel šteje le uvrstitev na "final four".

Moštvi Atletico Madrida in Kiela sta se v njuni zgodovini srečala dvanajstkrat, statistika pa ne govori niti v prid Špancev, niti Nemcev. Razmerje zmage:porazi je 6:6. Prvič sta se srečala leta 2002, zadnjič pa, kot že rečeno, pred slabim mesecem v Katarju.

Ne spreglejte