Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 1. 2011,
17.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 9. 1. 2011, 17.45

7 let, 12 mesecev

Druga zmaga v Winterthurju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Moška rokometna reprezentanca Slovenije je v zadnjem krogu turnirja "Yellow Cup" premagala gostitelje Švicarje z 39:37 (17:20). Slovenski rokometaši so osvojili končno drugo mesto.

Na zadnji tekmi tretjega kroga mednarodnega turnirja v Švici sta se pomerili domača reprezentanca in Slovenija. Začetek je pripadel gostiteljem, ki so v dvorani Eulachhalle povedli s 3:0 in 6:2, v deveti minuti pa so imeli že pet zadetkov prednosti (9:4).

Zato je selektor Boris Denič (tokrat je na tribuni pustil Matevža Skoka in Matevža Čemasa) vzel minuto odmora, po kateri so njegovi igralci zaostanek najprej zmanjšali na dva zadetka (9:11), štiri minute pred koncem prvega polčasa pa samo na enega (15:16). Toda končnica prvega dela je spet pripadal Švicarjem, ki so odšli na odmor s prednostjo treh zadetkov.

V uvodnih minutah drugega polčasa so jo švicarski rokometaši povečali celo na pet (23:18), toda Slovenci kljub visokemu zaostanku niso vrgli puške v koruzo. Sredi drugega dela igre je Denič obrambo 6-0 zamenjal s 5-1, njegovo moštvo pa je počasi, toda vztrajno lovilo domačo reprezentanco.

Šest minut pred koncem tekme poskrbeli za prvo izenačenje (33:33), v 58. minuti pa si je Deničeva četa priigrala tudi prvo vodstvo na tekmi v Winterthurju - na semaforju pa je bilo 37:36. V zadnjih dveh minutah je slovenska reprezentanca, pri kateri so izstopali vratar Jure Vran (v šestdesetih minutah je zbral 16 obramb) ter strelsko razpoložena Nenad Bilbija (10 zadetkov) in David Miklavčič (6), dosegla še dva zadetka in povišala svoje vodstvo na nedosegljivih 39:36.

Prvo mesto na turnirju "Yellow Cup" je osvojila Norveška, ki je zbrala enako število točk kot Slovenija (4), vendar je bila uspešnejša na medsebojni tekmi (dobila jo je s 36:33). Tudi Švica in Romunija sta zbrali enako število točk (po 2), a je končno tretje mesto pripadlo gostiteljem zaradi zmage na medsebojni tekmi (35:26).

Ne spreglejte