Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2011,
9.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 11. 8. 2011, 9.00

8 let

Dramatična končnica prinesla (vsaj) točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na uvodu v svetovno prvenstvo v Argentini zapravila enkratno priložnost za dve točki. Večji del obračuna s Srbijo so mladi rokometaši vodili.

Prvi zadetek na tekmi, ki so ji prireditelji spremenili sprva predvideni termin, so dosegli Slovenci (Cingesar), toda Srbi so nato naredili delni izid 3:1. Na začetku 13. minute je naša reprezentanca spet vzpostavila rezultatsko ravnotežje (4:4), nato pa je sledilo še kar sedem zaporednih izenačenj (od 5:5 do 11:11).

V zadnjih dveh minutah prvega polčasa sta bila za Slovenijo uspešna Žabič in Sendelbach, tako da je moštvo selektorja Tomaža Juršiča odšlo na odmor z dvema goloma naskoka (13:11). Tudi začetek drugega polčasa je povsem pripadel slovenskim rokometašem, ki so v 36. minuti po štirih zaporednih zadetkih povedli kar s 17:11.

Sledilo je boljše in učinkovitejše obdobje srbske izbrane vrste, ki se je z delnim izidom 5:0 približala samo na zadetek zaostanka (17:18 v 44. minuti). Pri Srbih je blestel Pavić, ki je do takrat dosegel že deset zadetkov (skupaj kar 12), blestela pa sta tudi oba vratarja - Zaponšek je zbral 17 obramb, Radovanović pa 16.

Nejc Cehte poskrbel za izenačenje

V naslednjih minutah so si Slovenci nekajkrat spet priigrali občutnejšo prednost, ki je v 53. minuti znašala že velikih pet zadetkov (25:20). Ko je kazalo, da je odpor Srbov dokončno strt, pa so ti v slabih štirih minutah dosegli šest zadetkov zapored (Slovenci nobenega) in tri minute pred koncem povedli s 26:25.

V 58. minuti je Bradeško poskrbel za izenačenje (26:26), vendar so si Srbi z zadetkom Krsmančića pred iztekom predzadnje minute znova priigrali minimalno prednost (27:26). Osemnajst sekund pred koncem je slovenski selektor Tomaž Juršič vzel minuto odmora, samo dve sekundi pred zadnjim znakom sirene pa je Cehte poskrbel za izenačenje (27:27) in delitev točk na uvodni tekmi v skupini A.

Ne spreglejte