Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
17. 6. 2015,
14.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Montpellier afera Dragan Gajić

Sreda, 17. 6. 2015, 14.48

6 let, 7 mesecev

Dragan Gajić vztraja: Nisem stavil

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski rokometaš Dragan Gajić vztraja, da je denar soigralcu le posodil in da ni vedel, da ga bo ta uporabil za stave. Odločno zanika namerno slabšo igro s ciljem prirejanja izida tekme.

V stavniškem procesu na sodišču v francoskem Montpellieru je besedo dobil tudi Dragan Gajić, eden od dveh Slovencev, ki sta med 16 zdajšnjimi in nekdanjimi igralci Montpelliera ter njihovimi znanci, proti katerim je vložena obtožnica glede sodelovanja pri prirejanju rezultatov. Gajić je na sporni tekmi s Cessonom maja 2012, ki je izzvala preiskave, igral in dosegel deset golov iz 13 poskusov.

Znova je poudaril, da ni stavil, ampak je posodil denar soigralcu Samuelu Honrubii, ni pa vedel, da ga bo ta namenil za stave. Tožilec mu je očital, da je edini, ki ni stavil, a vseeno pobral dobiček, kar je Gajić odločno zavrnil: "Ni res. Honrubii sem posodil denar, nisem vedel, da bo stavil in dobil."

Tožilec mu je očital, da je na dan aretacije s prenosnega računalnika izbrisal podatke. "Da, zgodilo se je v trenutku panike," je odvrnil slovenski reprezentant, ki je namig, da je tekmo s Cessonom namerno odigral slabo, vzel kot žalitev. Glede zaostanka v prvem polčasu in končnega poraza pa je povedal: "Cesson je ekipa, s katero imamo na gostovanju težave."

Dragan Gajić na sodišču v Montpellieru:

"Jaz sem igral 60 minut in v prvem polčasu dosegel štiri gole iz šestih poskusov, v drugem pa sem imel strel 6-6. Nisem imel izgubljenih žog, tudi pristop in agresivnost sta bila na visoki ravni, kar so ne nazadnje potrdili vsi rokometni strokovnjaki – od obeh trenerjev, sodnikov na tej tekmi do vseh rokometnih strokovnjakov v Franciji. Zaradi tega so obtožbe na zelo trhlih temeljih," je ob izbruhu afere za Sportal dejal Gajić.

Montpellier je na tisti tekmi igral brez vrste pomembnih igralcev, na primer bratov Karabatić, Mladena Bojinovića in Vida Kavtičnika. Če bodo spoznani za krive prirejanja, jim, kot poročajo francoski mediji, grozi do pet let zapora in do 375 tisoč evrov kazni. V nadaljevanju procesa bosta med drugim zaslišana tudi brata Karabatić.

Ne spreglejte