Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2014,
13.23

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dragan Adžić Dragana Cvijić Črna gora

Torek, 18. 3. 2014, 13.23

3 leta

Dragan Adžić, učenec, ki je prekosil učitelja Tislja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener rokometašic podgoriške Budućnosti Dragan Adžić žanje uspeh za uspehom tako s klubom kot z reprezentanco.

V Ljubljani je pred dnevi gostoval eden najboljših trenerjev za rokometašice v Evropi Dragan Adžić. Za utemeljitev te teze se lahko zgolj sprehodimo po zmagovalnih odrih največjih tekmovanj v zadnjih letih, čeprav je na lanskem svetovnem prvenstvu v Srbiji njegovim Črnogorkam spodletelo v osmini finala, kjer so jih izločile pozneje bronaste Danke.

A leto 2012 je bilo njegovo. Maja je z Budućnostjo osvojil ligo prvakinj. Poleti je na olimpijskih igrah osvojil srebro, a se Norvežankam za poraz v finalu maščeval še isto leto z zmago v finalu evropskega prvenstva v Srbiji. Osupljiv trojček odličij na najžlahtnejših tekmovanjih športnega sveta.

Udarec v glavo, ki je je stal polfinala

Čeprav je Budućnost, ki je na prvi tekmi raztreščila Krim z zmago za kar 15 golov, na povratni pa proti skoraj popolnoma razredčenim ljubljanskim vrstam slavila s 30:26, po evropskem naslovu leta 2012 močno pomladila zasedbo, rezultati ne trpijo bistveno. Podgoriški klub je z nekaj kakovostnimi tujimi okrepitvami še vedno zelo legitimen kandidat za prvaka Evrope. Položaj, ki so si ga v Ljubljani tako želeli. V polfinalu zaključnega turnirja v Budimpešti jo čaka stari znanec Vardar.

"Nismo favoriti. Za šest, sedem igralk bo to prvi polfinale lige prvakinj. Finale so naše sanje, ampak pritiska nimamo. Tekma s Krimom je pokazala, da nam bo brez Milene Knežević težko," se Adžić zaveda primanjkljaja svoje pomembne zunanje igralke, ki je po tekmi z Györom za prostaško potezo dobila milo kazen prepovedi dveh tekem, tako da bo Kneževićeva polfinale presedela.

Tisljev učenec

Adžić v nasprotju s Tonetom Tisljem, svojim učiteljem, ki mu je hvaležen za mentorsko vlogo, več priložnosti daje mladim rokometašicam. Čeprav ima, za zdaj, en naslov v ligi prvakinj manj, je Adžić v ustvarjanju igralk svojega učitelja prekosil.

Stavi na potrpljenje in trdo delo: "V Črni gori namreč ni velike baze igralk. V ogenj jih pošiljamo že mlade. Tako hitreje dozorijo, z značajem pa nadomeščajo ne najboljšo selekcijo. Za zdaj to deluje. Po uspehih, ki smo jih imeli, se naša baza že širi in bolje delamo z mladimi. Čez pet ali šest let mislim, da bomo lahko imeli deset, dvanajst kakovostnih domačih igralk, ki bodo lahko igrale v ligi prvakinj." Način razmišljanja in politika, ki bi se je moral okleniti tudi Krim, ne glede na plitvejši žep od podgoriškega.

Ne spreglejte