Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2012,
20.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

navijači

Torek, 18. 12. 2012, 20.01

6 let, 7 mesecev

Derbi med Gorenjem in Celjem še traja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je derbi med Gorenjem in Celjem potekal v soboto, očitno ni še povsem končan. Na celjske očitke o odnosu do njihovih navijačev se je odzvalo Gorenje. Velenjsko sporočilo objavljamo v celoti.

Komu so trn v peti naši navijači - 2. del so na svoji spletni strani naslovili Velenjčani svoj odziv na sporočilo Celjanov glede odnosa velenjskih prirediteljev do Florijanov, ki si ga lahko preberete tukaj.

''Ker so dva dni po tekmi, med Rk Gorenje Velenje in Rk Celje PL, na klubski strani Celja PL objavili novico o slabem odnosu Rk Gorenje Velenje do njihovih navijačev Florjanov in slabi organizaciji tekme, smo sprejeli tudi sami odločitev, da povemo svojo plat zgodbe. Najprej naj zapišemo in razjasnimo dejstvo, da je bila tekma organizirana tako, kot je potrebno po vseh pravilih, zahtevah in zakonih o javnih prireditvah v Republiki Sloveniji.

Vsi gostujoči navijači so nameščeni na tribuno zahod stojišča, kjer pa jim postavimo dodatno tribuno, prav takšno, kot je na tribuni sever balkon in prav takšno, na katerih so sedeli gledalci Eura 2004! Naša dvorana je logistično in prostorsko pač slabša od dvorane Zlatorog, zato na UE Velenje in PP Velenje zahtevajo, da gostujoče navijače, ki pridejo v velikem številu, namestimo ločeno od domačih navijačev in ostalih gledalcev, kar pa je v naši dvorani možno le na en način in to je ta, da jih namestimo na tribuno zahod, torej na prostor na balkonu za golom. Florjani niso prvič sedeli in navijali s te pozicije in tudi niso prvič doživeli, da so jim odvzeli troblje, saj je bila to praksa že v lanski sezoni. Troblje so v Rdeči dvorani prepovedane že leto in pol, bobne pa Florjani niti niso imeli s sabo, po pričanju naše varnostne službe. Po besedah vodje varnostnikov, so imeli s Florjani korekten odnos, kljub temu, da se je na tribuni našlo nekaj posameznikov, ki so jih verbalno napadali in žalili s psovkami in drugimi žaljivkami. Tudi ne drži trditev Rk Celje PL, da navijači niso smeli uporabljati sanitarij. Res pa je, da so jih usmerjali na sanitarije, ki so na tem balkonu, le nekaj metrov stran od tribune kjer so bili, pa jih niso želeli uporabljati, zato so jih varnostniki spuščali v nižje toaletne prostore, tako da so se po dvorani lahko nemoteno gibali. Troblje pa so jim varnostniki ob polčasu tudi vrnili, kar je slišno tudi na posnetku tekme. In čeprav Rk Celje PL svoje navijače opisuje kot vzorne, neproblematične, kulturne ..., se ne moremo izogniti temu, da ne opišemo to neomadeževano obnašanje, ki je po našem mnenju vulgarno, nesramno in nedopustno. Ob prihodu v dvorano so gostujoči navijači poskrbeli za prvi incident, kjer so besedno napadali varnostnike, se do njih nedostojno obnašali in jih za povrh še žalili. S pričetkom tekme so se strasti umirile, a se je mirno stanje, ob vodstvu gostujoče ekipe, hitro sprevrglo v žaljenje, kjer smo lahko iz tribune Florjanov slišali vzklike kot so 'malo vas je, malo vas je, pi****e'. Tudi po prošnji varnostnika, da se Florjani umirijo, so le-ti v svojem načinu nadaljevali. Svoj vrhunec "lepega" obnašanja, pa so Florjani pokazali, ko se je pričela tekma lomiti. Takrat so iz svoje tribune pričeli pljuvati vse, ki so stali na prehodu pod njimi, med vsemi, ki so stali spodaj, pa so jih najbolj skupili predsednik našega kluba, direktor našega kluba in direktor Rdeče dvorane. Poleg pljunkov so na njih priletele tudi plastenke (prazne in tudi pol prazne), žvečilni gumiji, robčki in obesek za ključe.

V lastni režiji so še drugi privrženci kluba, Rk Celje PL, prosto lahko kupili vstopnice, ki so tudi jih in so sedeli na tribuni sever parter, večinoma sektor A, neposredno ob igrišču in po pričanju naših varnostnikov, so ravno iz teh vrst letele plastenke na igrišče. Na več fotografijah je tudi razvidno, da le vse ni tako, kot to želijo prikazati v Rk Celje PL. Glede odnosa v drugih dvoranah, do naših navijačev, Šaleških Graščakov in tudi tistih, ki si v lastni režiji kupijo vstopnico, pa rajši ne bi zahajali v podrobnosti.

Žalosti nas tudi dejstvo, da so v Rk Celje PL in njihovi navijači, svojo zgodbo prenesli tudi na socialna omrežja, kjer z žaljivkami in predvsem nespodobnim izražanjem, nadaljujejo z "gonjo" proti našemu klubu, igralcem in komentirajo o dogajanju na igrišču, ki pa je zgodba za pristojne, če že za koga. In kakor si Rk Celje PL ne dovoli poniževalnega odnosa do njih in njihovih navijačev, si ga tudi mi ne. Zato smo se odločili in napisali tudi svojo plat zgodbe, saj je tista, objavljena na celjski klubski spletni strani, poniževalna, neresnična in poskuša prikazati v slabi luči naš klub, naše igralce in naše navijače. Zanimivo in žalostno je, da klub s ponosom tako neponosno prenaša poraz, da so iz naše zmage naredili zgodbo o navijačih!"

Ne spreglejte