Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
30. 11. 2016,
8.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško David Razgor rokomet liga prvakov

Sreda, 30. 11. 2016, 8.50

6 let, 6 mesecev

Hibrid med levim krilom in srednjim zunanjim igralcem

David Razgor: večna rezerva - zlata rezerva

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
celje david razgor | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Čeprav David Razgor po obnašanju ne izstopa in ni med najglasnejšimi, je izjemno pomemben za igro slovenskih rokometnih prvakov iz Celja.

Izhaja iz ugledne rokometne družine. Oče Igor je trener, brat Simon Razgor je legionar pri beloruskem prvaku Meškovu in nekdanji kapetan Maribora. Vseeno David Razgor pri Celju nikdar ni bil prva violina. Nekoč je bil najboljše mlado levo krilo na svetu. Še kako dobro zna odigrati tudi na položaju srednjega zunanjega, a praktično za nobenega trenerja v devetih letih, kolikor traja njegova članska kariera, ni bil prva izbira.

Čakal je na klopi, da bo prišlo njegovih pet minut. Kdaj tudi manj, v zadnjem času pa bistveno več. Tihi in nevpadljivi mladenič, ki je pripravljenost prevzemati odgovornost nedvoumno pokazal že v lanski sezoni, ko je bil poškodovan Miha Zarabec, je ujel odlično formo.

Čeprav Ljubuški tabori pri dnu lestvice regionalne lige, so imeli Celjani z njim na gostovanju precej težav. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Čeprav Ljubuški tabori pri dnu lestvice regionalne lige, so imeli Celjani z njim na gostovanju precej težav. Foto: Žiga Zupan/ Sportida Proti bosanskemu prvaku

Preklopi med regionalnim tekmovanjem in ligo prvakov se nadaljujejo z bliskovito naglico. Celjane v sredo že čaka bosanski prvak Ljubuški. "Vsi se še dobro spomnimo tekme v Ljubuškem, kjer smo imeli velike težave in na koncu dosegli pomembno zmago. To moramo vzeti kot nekakšen opomin in opozorilo, kako moramo v tekmo.

Gre za zelo kakovostno ekipo. Če ji pustiš, da igra svojo igro, to izkoristi, sam pa se znajdeš v težavah. V tekmo moramo zato maksimalno, saj je naš cilj zmaga in tri točke," se je Razgor ozrl proti sredinemu tekmecu.

Branko Tamše 27-letniku vse bolj zaupa. Ob dragocenem remiju proti Meškovu je mlajši izmed bratskega dvojca v ligi prvakov dosegel osebni rekord, devet golov. Zbrano je zadeval sedemmetrovke in se za zgrešeni "zicer" odkupil z izenačujočim zadetkom v dramatični končnici, ko so Celjani nadoknadili štiri gole minusa v manj kot štirih minutah.

 Blaž Janc je zaradi odlične igre proti Meškovu postal najboljši desni zunanji kroga v ligi prvakov. To samodejno pomeni, da kandidira za najboljšega rokometaša 8. kroga.

Davidu Razgorju po tej sezoni poteče pogodba s Celjani. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Davidu Razgorju po tej sezoni poteče pogodba s Celjani. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nepopustljivost, bojevitost in vratar

"Preprosto sem užival na igrišču. Kolikor je minut do konca, toliko golov lahko nadoknadiš. Mi smo naredili približno to. Odločili sta naša nepopustljivost in bojevitost, vratar je obranil nekaj pomembnih žog," se je k nedeljski tekmi s kar 72 goli ozrl Razgor in realno priznal: "Lahko bi celo zmagali, a premalo smo pomagali vratarjem, da bi lahko branili kakšno žogo več in bi lahko mi dosegli kakšen lahek gol več."

Če bo Raza, ki kljub trem tekmam z Meškovom, še ni dočakal bratskega dvoboja, nadaljeval v podobnem slogu, bo to za Celjane velik plus. Univerzalni igralci, še posebej tako marljivi, vselej pridejo prav. Klubu pa preostanejo pogajanja za podpis na novi pogodbi, saj mu veljavna poleti poteče.

 

Ne spreglejte