Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
21. 9. 2015,
8.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Razgor rokomet liga prvakov Bešiktaš

Ponedeljek, 21. 9. 2015, 8.40

8 let

David Razgor odigral najboljšo tekmo kariere

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poškodovanega Miho Zarabca je na krstni tekmi rokometne lige prvakov v Istanbulu, kjer so Celjani zmagali, odlično nadomestil David Razgor.

V Celju pravijo, da je David Razgor odigral svojo najboljšo tekmo v ligi prvakov. Bržkone bo držalo. Vsekakor je dosegel največ golov, in sicer sedem, v šestih sezonah, kolikor jih je že zbral v tem tekmovanju. In ne le to. Verjetno še pomembneje je bilo, da je zgledno nadomestil prvega organizatorja igre Miho Zarabcain celjsko ekipo kljub veliki zdravstveni zdesetkanosti popeljal do zmage na odprtju lige prvakov v Istanbulu nad Bešiktašem s 30:24.

"V prvem polčasu se nismo uspeli odlepiti, v drugem polčasu pa smo vedeli, da prihaja naših pet, deset minut in bomo izkoristili boljšo telesno pripravljenost. To nam je prineslo varno razliko petih, šestih zadetkov in smo uspeli zanesljivo pripeljati tekmo do konca. S tem smo ostali nepremagani v letošnji sezoni in upam, da bo tako tudi v prihodnjem tednu, ko nas čakata v Zlatorogu Krka in Zagreb. Na krilih navijačev se lahko veselimo," je prepričan mlajši od bratov Razgor, ki tekmo ponavadi začne na klopi, njegova vloga pa ni tako izpostavljena.

Da se rezervisti, ko dobijo priložnost, izkažejo v takšni meri, so mokre sanje vsakega trenerja. Tokrat bi težko našli boljši izraz, kot je sicer tako neopisljivo oguljeni "zlata rezerva". Razgorja so sicer v članski selekciji prestavljali s srednjega zunanjega na krilo – pred leti je bil najboljše levo krilo mladinskega svetovnega prvenstva – in nazaj, a se s tem ne obremenjuje preveč.

"V mladosti sem večinoma igral srednjega zunanjega. V reprezentanci so me prestavili na krilo in se mi je pot odprla tam. V Celju sem večinoma igral na sredini, po potrebi pa tudi na levem krilu," pravi skromni 26-letnik, ki nikoli ne sili v ospredje. S svojo istanbulsko zbirko golov pa je presegel tudi številko šeststo zadetkov v celjskem dresu. Da bi kaj streliva le prihranil tudi za Zagreb …

Ne spreglejte