Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
28. 9. 2015,
21.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Žvižej kapetan rokomet liga prvakov Zagreb

Ponedeljek, 28. 9. 2015, 21.57

8 let

Da bi Celjanom napake koristile v izobraževalne namene

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski rokometaši so v drugem krogu lige prvakov boleče izgubili z Zagrebom, a proti naslednjemu tekmecu Wisli iz Plocka zrejo z veliko mero odločnosti za drugo zmago v sezoni.

Kot ponavadi je Luka Žvižej, kapetan Celja, ki je v drugem krogu lige prvakov za gol (20:21) izgubilo z Zagrebom, garal v obrambi, hrvaškim zunanjim igralcem predvsem na desni strani ni dal dihati, zadel je vse tri strele. Škoda, da na njegovo in krilo Blaža Janca ni prispelo še več žog, saj sta bila vroča.

Škoda še za marsikaj, predvsem v napadu, čeprav so se Celjani izjemno ruvali s fizično večinoma močnejšimi tekmeci in vodili skoraj vso tekmo, tudi za štiri gole. Na koncu so se morali pivovarji sprijazniti s prvim porazom, a tega jim je zadal eden od neposrednih tekmecev za šesto mesto, ki vodi v osmino finala. "Vso tekmo smo igrali zelo dobro, na koncu pa smo se uničili z lastnimi napakami. Te so bile usodne za dve točki. Pomembno je, da se držimo dogovora in ga izpeljemo do konca. Bili smo boljši 57 minut. Zagreb je vrhunska ekipa, ki je v prejšnjem krogu premagala Kiel," je dejal Žvižej in konkretiziral misel: "V zadnji akciji se je zgodil prehiter strel. Dogovorili smo se, da odigramo do konca, a tega nismo storili. Ni težava zgrešeni strel, ampak neizpolnjeni dogovor."

Glave gor

Če kdo, potem zna, zmore in tudi mora po bolečem porazu dvigniti moralo soigralcem, je to prav kapetan. Sekiranje zaradi velikanske zapravljene priložnosti ne bo koristilo nikomur: "Treba je dvigniti glave, dobro analizirati napake in jih odpraviti. Upam, da se bomo na njih kaj naučili. Ko smo tekmo skoraj dobili, jo je treba pripeljati do konca. Igra se 60 minut ne glede na to, ali vodiš ali zaostajaš. Za nas je vsaka tekma ključna. Pokazali smo, da lahko igramo tudi proti vrhunskim ekipam. Wisla Plock? Še močneje bomo merili na zmago."

Poljaki, ki so v prvem krogu remizirali z Veszpremom, v drugem pa je z njimi kar precej dela imel tudi Pariz, prihajajo v Zlatorog v soboto popoldne.

Ne spreglejte