Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
19.08

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Uroš Bregar slovenska rokometna reprezentanca Krim Mercator Krim Mercator

Sreda, 30. 9. 2020, 19.08

3 leta, 6 mesecev

Članice začele priprave na decembrski EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Ana Gros, slovenska ženska rokometna reprezentanca | Slovenke so se zbrale v Zrečah. | Foto Sportida

Slovenke so se zbrale v Zrečah.

Foto: Sportida

Danes se je v Zrečah zbrala ženska članska rokometna reprezentanca. Pod vodstvom selektorja Uroša Bregarja bo na Štajerskem trenirala do nedelje.

Slovenske rokometašice so se na prvi skupni trening podale po skoraj desetih mesecih, saj so bile zadnjič skupaj decembra na svetovnem prvenstvu na Japonskem. V tokratnem reprezentančnem tednu, zaradi polažaja v zvezi z novim koronavirusom preventivno ne bodo odigrale nobene pripravljalne tekme, bodo pa zato čas v Zrečah skušale kar najbolje izkoristiti za osvežitev selektorjevih taktičnih zamisli v igri ter še nadgraditi že tako odlično vzdušje v slačilnici.

Obenem bo petdnevna reprezentančna akcija predstavljala prvi ciklus priprav na decembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 3. in 20. decembrom družno gostili Danska in Norveška. Slovenija bo svoje nastope začela v skupini A, v danskem Herningu. Za slovensko žensko reprezentanco bo to peti zaporedni nastop na največjem tekmovanju.

"Glede na to, da smo zadnji resen trening opravili decembra na svetovnem prvenstvu, nas čaka veliko dela. Čas do nedelje bomo dobro izkoristili, ponovili naše zamisli v igri in jim tudi kaj dodali. Najpomembnejše je, da smo znova skupaj in da smo začeli s pripravami na decembrsko evropsko prvenstvo," je dejal selektor Bregar.

"Vse smo komaj čakale, da se znova zberemo in skupaj zaigramo, saj sta nam zadnji dve reprezentančni akciji odpadli. Iz podobnih razlogov bomo trenirale le pet dni, a verjamem, da bomo ta čas zelo dobro izkoristile. Upam, da se nato novembra vnovič vidimo, težko pa je danes razmišljati za teden naprej, kaj šele za dober mesec. Upam in želim si, da bi vse potekalo tako, kot je zastavljeno," pa je dodala Tjaša Stanko.

Preberite še:

slovenska ženska rokometna reprezentanca, Slovenija : Srbija
Sportal Slovenke začenjajo z misijo evropsko prvenstvo
Krim Mercatzor - Vipers (liga prvakinj)
Sportal Krimovke se vračajo na delo
Ne spreglejte