Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
6. 10. 2012,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 6. 10. 2012, 18.23

8 let

Celju sapa pošla v drugem delu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Atletico je v 2. krogu lige prvakov kljub spodbudni celjski igri slavil v Zlatorogu z 28:22 (13:15).

Ali navijači ne verjamejo mladim Celjanom ali jih Ivano Balić in druščina ne pritegnejo dovolj ali pa so preprosto želeli izrabiti sončno sobotno popoldne za kako drugo dejavnost, ne obisk dvorane Zlatorog. Ta je bila namreč ob gostovanju evropskega podprvaka z najatraktivnejšim igralcem planeta na čelu na pol prazna. Vladan Matić je začel z Matevžem Skokom v vratih, na zunanjih položajih so bili Sebastian Skube, Mate Lekai in Žiga Mlakar, na krilih Nikola Ranevski in Gašper Marguč, na črti pa Alem Toskić. V obrambi sta priložnost dobivala Borut Mačkovšek in Vid Poteko.

Vodili tudi za dva gola

Pivovarji so ves prvi polčas stopali ob boku madridskim zvezdnikom. Ti so sicer na začetku zadevali predvsem z zunanjih položajev. Kiro Lazarov je prvi strel iz igre zgrešil šele v 15. minuti, dotlej pa zabil štiri gole. Celjska obramba 6-0 je ob izdatni pomoči Skoka - osem obramb do odmora - delovala dovolj zanesljivo in strnjeno za vznikanje številnih protinapadov, na postavljeno obrambo pa so bile številne žoge usmerjene proti črti in desnemu krilu, kjer je Marguč že v prvem polčasu zabil šest golov. Atletico, ki sta mu sodnika za okus celjskega občinstva puščala rahlo predolge napade, je največ vodil za dva gola, Celjani pa so štirikrat povedli za zadetek. Ob predramljenem občinstvu pa do prednosti dveh zmogli prav ob koncu prvega polčasa, ko je Marguč v protinapadu priboril sedemmetrovko, Mačkovšek pa jo je pretvoril v gol.

V drugem polčasu odločilen naskok

Korak za korakom so Španci počasi prišli v vodstvo na začetku drugega polčasa. Nekaj je k temu pripomogla individualna Atleticova kakovost, nekaj čarovnije Balića, ki je znal zabiti, ko je bilo treba, nekaj pa obrambe "večnega" Joseja Hombradosa. Joan Canellas je v 43. minuti minuti zadel za najvišjih 21:16. Matić je vzel minuto odmora, po njej pa predrugačil obrambo v 3-2-1, ki je za nekaj časa omrtvila španski ritem, da se je Celje približalo na minus tri. Celjski trener je iz rokava potegnil tudi postavitvi 5-1 ter 4-2, na srednjega pa poslal Davida Razgorja. Atletico je zaprl črto, bolj kot v prvem delu je postal očiten izostanek strelca od daleč. Matić je tako znova aktiviral Mačkovška. Vseeno je bilo dobre štiri minute pred koncem na semaforju 22:26, sledili sta dve neizkoriščeni sedemmetrovk in slabo izvedeno križanje, ki ga je Xavier Barachet kaznoval z golom iz protinapada. Urban Lesjak pa je za dober občutek obranil sedemmetrovko Parrondu nekaj sekund pred koncem.

Ne spreglejte