Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2018,
12.38

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 15. 2. 2018, 12.38

6 let, 2 meseca

Celjski rokometaši v soboto v Kielcah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Celje Pivovarna Laško PSG liga prvakov | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je na sporedu 12. krog v letošnjem rednem delu lige prvakov. Naloga, ki je pred pivovarji, je vse prej kot lahka, saj v goste odhajajo k ekipi zvezdniških Kielc, ki nimajo najlepših spominov na Celje, saj so izgubili zadnji dve tekmi s celjskimi rokometaši, ki sicer v medsebojnih dvobojih vodijo kar s 6:1.

Poleg gostovanja v Kielcah morajo na preostalih srečanjih (Kielce, Aalborg, Veszprem) za napredovanje osvojiti najmanj štiri točke. A podcenjevanja s strani poljskih prvakov gotovo ne bo, na drugi strani pa imajo svoje načrte tudi celjski vitezi, ki za napredovanje iz skupine B potrebujejo najmanj štiri točke, pa še to zgolj ob ugodnih rezultatih na preostalih tekmah Kielc in Meškova, ki za nameček v zadnjem krogu igrata med sabo, remi med njima pa bi ob takšnem scenariju ustrezal obema.

Da je naporen ritem, so vedeli že vnaprej

Celjani želijo v prvi vrsti v naslednjih tekmah obrniti krivuljo rezultatov, ki jim po premoru ni naklonjena. Trener Branko Tamše ne želi razpravljati o ritmu tekem, ko v vmesnem času težko opravi kakovostne treninge. Najbolj si želi, v čim krajšem času na višjo raven dvigniti posameznike, ki so nekoliko padli.

"Vsekakor je ritem naporen, to smo vedeli že vnaprej, seveda se pozna, a tu ne moremo nič spremeniti, zato nima smisla tarnati nad tem. Moramo se prilagoditi, razmišljati dolgoročno, o celotni sezoni in ne zgolj na kratek rok. Vsekakor odhajamo k tekmecu, Kielcam, ki kažejo formo na zavidljivi ravni in ob dejstvu, da mi nismo na nivoju, ki si ga želimo. Vendar prav zato sem prej poudaril, da moramo gledati dolgoročno, kako igralce, ki niso na pričakovanem nivoju, dvigniti za sklepni del sezone," je dejal Tamše.

Celje Pivovarna Laško PSG liga prvakov | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Odhajajo že v petek

Celjski rokometaši se bodo že v petek zjutraj odpravili na pot proti Kielcam. Tamše se zaveda, da bo ekipa, ki je v Celju izgubila, poizkusila narediti vse, da se za poraz maščuje: "Jutri je pred nami pot v Kielce, kjer nas čaka zahteven nasprotnik, s kvalitetnimi posamezniki in težka tekma z ekipo, ki ve, da je izgubila v Celju. To seveda pomeni, da bodo naredili vse, da bi bil tokrat rezultat drugačen. Na drugi strani želim, da se fantje sprostijo in odigrajo tekmo kot jo znajo in pokažejo znanje, ki ga premorejo ter da posledično začnemo počasi obračati rezultatsko krivuljo. Še enkrat, zavedamo se zahtevnosti naloge, vendar v Kielce gremo odigrati maksimalno."

Poljsko ekipo vodi Talant Dujshebaev, nekdaj izjemni rokometaš, ki je vrsto let igral v najboljših klubih, s katerimi je osvojil številne naslove. Poleg tega, da opravlja delo prvega trenerja tega kluba, je sedel še na klop poljske reprezentance in sedaj združuje obe funkciji, podobno, kot je bilo že v primeru Bogdana Wente. Zasedba Poljakov je izjemna in polna znanih rokometnih imen, med katerimi so tudi trije Slovenci, Blaž Janc, Uroš Zorman, ki je s Kielcami osvojil še svoj četrti evropski naslov in od pretekle sezone še Dean Bombač.

V domačem prvenstvu, z izjemo Wisle, s katero se v prvem delu poljskega prvenstva ne srečajo, nimajo prave konkurence. Po lanskem manjšem razočaranju, ko se niso uvrstili na zaključni turnir v Kolnu, oziroma so izpadli že v osmini finala, imajo letos ponovno najvišje načrte. Vsekakor spadajo med večje favorite tega tekmovanja, ko se zdi, da imajo še nekoliko močnejšo ekipo, kot pa v preteklem letu.

Tekma 12. kroga je na sporedu v soboto, 17. februarja ob 16. uri.

Ne spreglejte