Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2020,
14.05

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Tomaž Ocvirk Celje Pivovarna Laško

Torek, 13. 10. 2020, 14.05

3 leta, 6 mesecev

Celjski rokometaši gor in dol do Veszprema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Tomaž Ocvirk | "Edina 'slabost' je preveč zvezdnikov v ekipi," pravi trener Celja PL Tomaž Ocvirk, ki se zaveda kakovosti sredinega tekmeca. | Foto SPS/Sportida

"Edina 'slabost' je preveč zvezdnikov v ekipi," pravi trener Celja PL Tomaž Ocvirk, ki se zaveda kakovosti sredinega tekmeca.

Foto: SPS/Sportida

Rokometna zasedba iz Celja je izgubila uvodne tri tekme v ligi prvakov proti Aalborgu, Barceloni in Kielu, v sredo pa jo čaka nov velikan evropskega rokometa. Slovenski prvaki imajo malo možnosti za zmago v Veszpremu, kjer že vrsto let igrata Slovenca Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek. Madžarsko-slovenski klubski obračun se bo pričel ob 18.45.

Zaradi zaostrovanja zdravstvenih razmer po izbruhu epidemije novega koronavirusa so se Celjani odločili, da se bodo v približno 300 km oddaljeni Veszprem odpravili na dan tekme in se takoj po njej tudi vrnili v domovino, danes pa bodo opravili še obvezno testiranje.

"Odločili smo se, da zmanjšamo tveganje okužbe s koronavirusom, zavoljo tega se bomo na Madžarsko odpravili na dan tekme. Zavedamo se moči Veszprema, moja želja pa je, da na sredinem dvoboju pokažemo željo, nepopustljivost in borbenost. Počasi se dvigamo in odpravljamo napake v naši igri, to bomo skušali dokazati že v Veszpremu. Po tej tekmi sledi niz zahtevnih in zelo pomembnih tekem v domačem prvenstvu in ligi prvakov," je pred mednarodno tekmo v mestu, ki je streljaj oddaljeno od Blatnega jezera, uvodoma dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk.

"Madžarska ekipa premore izjemno obrambno vrsto, vrhunske vratarje ter hitro kaznujejo napake. Njena edina 'slabost' je preveč zvezdnikov v ekipi, a trener David Davis je dokazal, da zna krotiti svoje igralce in zares odlično opravlja svoje delo," je še dodal Ocvirk.

"Ne smemo dovoliti, da nas premaga še preden stopimo na igrišče"

V tej sezoni je na nekaterih tekmah zablestel vratar Miljan Vujović, kar je potrdil tudi na zadnji tekmi v Ormožu. "V ponedeljek sem spremljal tekmo Veszprema v državnem prvenstvu. V prvem polčasu je prejel le štiri zadetke, na koncu pa zgolj enajst proti Balatonfüredu, ki je pred kratkim izgubil proti trebanjskemu Trimu za gol v evropski ligi. Veszpremu ne smemo dovoliti, da nas premaga še preden stopimo na igrišče. Na tej tekmi lahko nastopimo sproščeno in prikažemo dobro predstavo ter dvignemo našo pripravljenost pred naslednjimi zahtevnimi in veliko bolj usodnimi obračuni," je dejal črnogorski vratar v dresu Celja Pivovarne Laško.

Celje Pivovarna Laško | Foto: Victor Salgado Foto: Victor Salgado

Celjska zasedba je doslej odigrala že 14 tekem z Veszpremom, njena statistika pa je izjemno slaba. Na njih je dosegla le eno zmago in en neodločen izid (obakrat v letu 2007), vse druge medsebojne obračune pa je izgubila. Za Veszprem nastopajo sami imenitni rokometaši, poleg Blagotinška in Marguča, so tam tudi Danec Rasmus Lauge, Norvežan Kent Robin Tonnesen, Francoz Kentin Mahe, Španca Rodrigo Corrales in Jorge Maqueda, Hrvat Manuel Štrlek, Šved Andreas Nilsson in mnogi drugi.

Madžarska ekipa kljub svojemu zvezdniškemu sijaju doslej še ni stopila na evropski vrh, tako kot celjska v letu 2004. Veszprem se je kar petkrat prebil v veliki finale lige prvakov, vedno pa ostal praznih rok, nazadnje v sezoni 2018/19, ko je na zaključnem turnirju v Kölnu izgubil proti makedonskemu Vardarju iz Skopja.

RK Trimo Trebnje
Sportal Trimo ostaja neporažen: pokleknili tudi Velenjčani
Ne spreglejte