Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2018,
11.16

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Rokometna liga prvakov EHF Celje Pivovarna Laško

Petek, 23. 11. 2018, 11.16

5 let, 4 mesece

Celjani na pomembnem gostovanju

Ukrajinsko opozorilo Celjanom, da ne bi preveč poleteli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
RK Celje, RK Zagreb | Celjane v nedeljo čaka pomembno gostovanje pri Zaporožju. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Celjane v nedeljo čaka pomembno gostovanje pri Zaporožju.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je tekma devetega kroga lige prvakov, tekmec v gosteh pa bo ukrajinski prvak, Motor Zaporožje. Celjani imajo pred nedeljskimi tekmeci točko prednosti. Slovenski prvaki se zavedajo pomembnosti tekme, dve točki bi jih postavili v še boljši položaj za napredovanje v izločilne boje.

Položaj v skupini B je zelo zapleten. Nantes ima na tretjem mestu sedem točk, zadnji Zagreb pa pet, enako jih ima tudi Zaporožje, vmes pa so Flensburg, Skjern in Celje s po šestimi.

RK Celje, RK Zagreb
Sportal Celjane do pomembne zmage ponesli navijači. "V takšnem vzdušju ne moreš igrati slabo."

Zaporožje je po porazu v Celju najprej doma remiziralo z Nantesom, nato pa to ekipo prepričljivo ugnalo v gosteh (prav Nantes bo letošnja zadnja tekma Celja v tem tekmovanju, ko bodo Francozi v Zlatorogu gostovali 2. decembra). V ekipo se je prej od pričakovanj vrnil tudi Pawel Paczkowski, ki je že igral v Franciji in bo proti Celju, poleg Aidenasa Malasinskasa in Barisa Puhovskega, gotovo eno glavnih orožij.

Celjani so se s tem klubom pomerili v sezoni 2013/14, ko so slavili na obeh tekmah, še tretjič jim je uspelo v šestem krogu tekmovanja letos, sedaj pa bodo poizkusili še četrtič, s čimer bi si priigrali pomembno prednost pred dvema konkurentoma (Zaporožje, Zagreb), pred katerima bi imeli tudi boljši medsebojni izkupiček. Ob veliki izenačenosti skupine se kaj lahko zgodi, da bo odločal na koncu tudi ta. Seveda je pred ekipami še veliko tekem (6) in situacija se lahko še spremeni.

Da bi se odprlo tudi v gosteh

Pred Celjani je torej nova zelo pomembna tekma, s katero lahko naredijo nov pomemben korak k osmini finala, a se zavedajo, da jih čaka izjemno zahtevno delo.

"Pričakujemo zelo zahtevno tekmo, a verjamem, da se nam mora tudi v gosteh slej kot prej odpreti, ta tekma pa je idealna priložnost za to," pred nedeljskim gostovanjem razmišlja Tomaž Ocvirk. | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Pričakujemo zelo zahtevno tekmo, a verjamem, da se nam mora tudi v gosteh slej kot prej odpreti, ta tekma pa je idealna priložnost za to," pred nedeljskim gostovanjem razmišlja Tomaž Ocvirk. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Pričakujemo zelo zahtevno tekmo, a verjamem, da se nam mora tudi v gosteh slej kot prej odpreti, ta tekma pa je idealna priložnost za to. Na tekmi z Dobovo smo preizkusili nekatere zamisli, kljub temu pa jih bomo poizkusili presenetiti s kakšno novostjo. Njihova najboljša igralca sta Puhovski in Malasinskas, ki dobro sodelujeta tudi s krožnim igralcem, vrnil se je Pazckowski in tu pretijo glavne nevarnosti. To smo videli že na tekmi v Celju in na praktično vsaki tekmi, ki jo odigrajo. Če nam tu uspe dobro postaviti obrambo in zaustaviti te igralce, se lahko nadejamo ugodnega rezultata, ki bi nam seveda veliko pomenil," je pred gostovanjem v Ukrajini dejal trener Celjanov Tomaž Ocvirk.

"Opozorilo, da po tako veliki zmagi proti Zagrebu ne bi preveč poleteli"

Zelo podoben pogled ima tudi Draško Nenadić, eden izmed najizkušenejših igralcev v dresu Celja Pivovarne Laško: "V nedeljo nas vsekakor pričakuje težak in močan nasprotnik. Doma so še posebej nevarni, imajo odlično ekipo, ki je z zmago v Nantesu pokazala, česa je sposobna. Seveda nam ta rezultat ni šel na roko, a je na drugi strani pokazal, da v tej skupini razen izjem ni favoritov. Je tudi zadostno opozorilo za nas, da po tako veliki zmagi proti Zagrebu ne bi preveč poleteli, ampak nam je jasno, da se bomo morali v Ukrajini močno boriti šestdeset minut, da bi lahko računali na uspeh."

Preberite še:

Celje Pivovarna Laško Gorenje Velenje
Sportal Gorenje visoko odpravilo Ivančno Gorico
Ne spreglejte