Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 4. 2016,
20.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

pokal Slovenije Celje Pivovarna Laško rokometni pokal Koper 2013 Branko Tamše

Nedelja, 17. 4. 2016, 20.53

6 let, 6 mesecev

Pokalni prvaki s posebnim namenom: za ponesrečenega ekonoma

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
celje pokal prvaki | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Ribnici so celjski rokometaši še devetnajstič postali pokalni prvaki. Trener Branko Tamše je pojasnil, kateremu Borisu so posvetili lovoriko.

''Ta naslov je posvečen Borisu Vrščaju, klubskemu ekonomu, ki je imel prometno nesrečo. Ima poškodovano nogo in ključnico. On je ikona kluba že več desetletij,'' je trener celjskih rokometašev Branko Tamše pojasnil plemeniti namen napisov na majicah novih in obenem starih pokalnih prvakov.

Celjani so v finalu izvrstno organiziranega zaključnega turnirja v Ribnici premagali Koper 2013 z 38:25. Tretji so bili domačini, četrti pa trebanjski Trimo.

Z več navdiha

"Vsaka tekma in vsak naslov je posebna stran v knjigi in zelo sem vesel, da smo skupaj uspeli izpolniti še eno. Vsem igralcem in ostalim v klubu čestitam za težak boj skozi vso sezono, v kateri smo imeli težke prepreke, tudi Gorenje Velenje ter v polfinalu Riko Ribnico na domačem terenu. V finalu smo igrali bolje kot dan prej, z več navdiha, bolje v obrambi in mislim, da smo ta pokal osvojili zasluženo," je glede tekme še dodal Tamše.

V Kopru raste izjemno obetaven rod. | Foto: V Kopru raste izjemno obetaven rod.
 

"Ekipa z nekaj ulic v Kopru"

Koprčani so še nadgradili lanski uspeh, ko so bili tretji, in se tokrat z izjemno mlado ekipo številnih mladinskih reprezentantov, ki ne bo razpadla, zavihteli v finale.

"Drugo mesto v pokalu je za naš klub gromozanski uspeh. Naša ekipa je zbrana z nekaj ulic v Kopru, rokometaši Celja Pivovarne Laško pa so smetana Slovenije, zbrana od vsepovsod. Zato je razlika v izkušnjah in fizični moči očitna. Poraz je pričakovan, na nas pa je, da treniramo, upamo, da naša ekipa ostane dalj časa skupaj in da mogoče čez tri ali štiri leta Celjane tudi premagamo," je povedal eden arhitektov mladega kluba, ki je pred tremi leti vstal iz pepela Cimosa, Zoran Jovičič.

Ne spreglejte