Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2013,
15.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Kiel Hamburg

Četrtek, 2. 5. 2013, 15.00

6 let, 7 mesecev

Celje PL premagalo dva udeleženca F4

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zanimivost iz minulega dogajanja v rokometni ligi prvakov. Celje Pivovarna Laško je v skupinskem delu in osmini finala premagalo tako Kiel kot Hamburg, kasneje oba udeleženca zaključnega turnirja.

Ob robu žreba zaključnega turnirja lige prvakov, ki je za polfinalna para določil Kiel in Hamburg ter Kielce in Barcelono, ne gre prezreti zanimivega dejstva. Rokometaši Celja so namreč v sezoni premagali kar dva udeleženca zaključnega turnirja. Ena največjih senzacij sezone ja bila gotovo novembrska zmaga v Zlatorogu nad še vedno aktualnim evropskim prvakom Kielom. Pred polnim celjskim rokometnem svetiščem je bilo 31:28 za slovenske podprvake. ''Morda zmage nisem pričakoval, sem pa kot vsak pravi športnik upal, da se bo zgodila. Fantom v garderobi sem rekel, da imamo pravico do upanja, da so igralci Kiela iz mesa in krvi kot mi, da odigramo hrabro, pametno, napravimo čim manj napak. To se je tudi zgodilo,'' je tedaj dejal trener Vladan Matić, ki mu je nekaj mesecev kasneje uspel še en velik skalp.

Na povratni tekmi osmine finala je padel Hamburg (31:28), ki je sicer na prvem srečanju v Zlatorogu visoko slavil z 38:29. ''Hamburg je zame ena najboljših ekip, ki bo gotovo nastopila na zaključnem turnirju. Pokazali smo, da imamo kvaliteto in čestitke si zaslužijo vsi igralci naše ekipe, kot tudi celotna ekipa, ki je bila tu. Zahvalil in pohvalil bi naše navijače, ki so nas prišli spodbujat tako daleč in so nam zelo pomagali na igrišču. Verjamem, da nas čaka še mnogo lepih trenutkov to sezono,'' je ob tem nekaj preroškega daru pokazal kapetan Luka Žvižej.

V četrtfinalu je igralo pet tekmecev iz skupin Celja in Gorenja. Ko smo omenjali zmage … Velenjčani so verjetno v eni najboljših tekem sezone v Rdeči dvorani ukanili Metalurg, ki se je kasneje prebil do četrtfinala, a so bile od njega boljše Kielce. V osmini finala se je Gorenje dobro kosali s Flensburgom, ki je napredovanje potrdil šele v zadnjih petih minutah povratne tekme.

Ne spreglejte