Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
17. 9. 2015,
9.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Branko Tamše Miha Zarabec Blaž Janc rokomet

Četrtek, 17. 9. 2015, 9.51

8 let

Celje na uvodu v ligo prvakov tudi s 16-letnikom

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaše Celja Pivovarne Laško v soboto ob 17.00 po slovenskem času čaka krstna tekma nove sezone v ligi prvakov. Odpravili se bodo na vroče gostovanje k Bešiktašu.

V predrugačeni obliki lige prvakov je Celjanom pripadlo mesto v zgornjem domu, kar pomeni privlačne, a obenem izjemno kakovostne nasprotnike. Kiel, Veszprem, Flensburg, Pariz, Zagreb, Wisla in Bešiktaš. Zadnjemu, ki je obenem prvi tekmec Celja v sezoni, pridevnika iz zgornjega opisa pripadata še najmanj.

Gre pa vsekakor za ekipo, ki jo je skorajda nujno treba premagati, če želijo pivovarji kandidirati za šesterico ekip, ki napreduje v osmino finala oziroma najboljša iz skupine kar brez postankov v četrtfinale.

Pred potjo v Turčijo v Zlatorogu še zdaleč niso brezskrbni. V Ribnici so nastopili kar brez petih igralcev. Če je izostanek Arthurja Patrianove, ki sicer spodbudno okreva, tako ali tako pričakovan še kakšen mesec, pa so na prvenstveni tekmi tokrat manjkali še Miha Zarabec, Blaž Janc, Ivan Gajić in Luka Dobelšek.

Nastopu bližje Janc kot Marguč

Za nameček je srebrni kadet Gal Marguč zaradi oteklega kolena izpustil četrtkov trening. Janc pa od superpokala še ni opravil prave vadbe. Vseeno je njegov nastop celo bolj verjeten kot Margučev. Gajić sploh ne bo potoval z ekipo, zato bo v njej prvič 16-letni kadetski vratar Gašper Dobaj. Celjani upajo, da se bodo umirile želodčne težave Dobelška in da bo Zarabec sposoben odigrati kakšno minuto.

''Na prvem mestu je zdravje igralcev. Nikogar nisem silil in ga ne bom. Z glavo skozi zid ne gre. Ni nas veliko, ampak smo kar dobro razporejeni. Upam, da bo z dobro analizo to dovolj za zmago v Turčiji,'' razmišlja trener Branko Tamše: ''Bešiktaš ima določeno tradicijo, na rokometnem zemljevidu sicer niti približno ne takšne kot Celje. V Turčiji veliko vlagajo v šport. Bešiktaš ima balkansko kolonijo. Zanj igrako Ivan Ninčević, Nemanja Pribak, okrog katerega se vrti vse. Tu je nekaj turških reprezentantov, srbska Darko Đukić in Aleksandar Kocić, tu je Milan Rašić …''

Tamše je nekaj podatkov o ekipi, ki jo je spremljal že v lanski sezoni, poiskal tudi pri svojem nekdanjem soigralcu Vedranu Zrniću. Pomemben faktor bodo vsekakor navijači, utegne se zgoditi, da bodo prišli tudi nogometni, ki niso nasilni, in polne dvorane se Celjani pravzaprav veselijo.

Brez panike

Urban Lesjak bo imel tokrat v vratih mlado družbo, a to ne spreminja njegove priprave. ''Čaka nas čvrsta, izkušena ekipa, namazana z vsemi 'žavbami'. Naša prednost je v mladosti, predrznosti. Pokazali smo, da znamo dobro igrati proti igralcem, ki so tudi na vrhuncih kariere. Ob naši obrambi in hitri igri se nimamo česa bati,'' ni prav nič paničen Lesi.

Podobno razmišlja David Razgor, čigar prispevek bo ob pestečih zdravstvenih težavah zunanjih igralcev izjemno pomemben: ''V sezono nismo krenili v zamišljeni postavi. V teh treh tekmah smo odigrali dokaj dobro in zabeležili tri prepričljive zmage. Bešiktaš morda računa na naše poškodbe, a naša prednost je naš slog. Dobra obramba in prehod v napad.'' Tekma bo v soboto ob 17.00 po slovenskem času. V naslednjem krogu pa v Zlatorog prihaja Zagreb.

Ne spreglejte