Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
18. 5. 2016,
10.57

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Branko Tamše RK Gorenje Velenje Koper 2013

Sreda, 18. 5. 2016, 10.57

6 let, 8 mesecev

Celjani pri vročem Kopru, kaj bo s trenerjem?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
celje pivovarna lasko | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Rokometno državno prvenstvo se je prevesilo v napeto fazo. Gorenje ima še vedno točko prednosti pred Celjani na vrhu lestvice.

"V sredo nas čaka izjemno zahtevno gostovanje v Kopru. Zavedamo se pomembnosti tega obračuna, naš cilj pa sta dve točki. Prepričan sem, da če bomo pravi, bomo to tudi dosegli. Ob tej priložnosti bi rad vse privržence našega kluba povabil na gostovanje v Koper, saj bomo s skupnimi močmi lažje dosegli zastavljeni cilj," je za klubsko spletno stran dejal celjski organizator igre Miha Zarabec.

Koprčanom gre v letošnji sezoni odlično. V prejšnjem krogu so skoraj zapletli življenje Gorenju, ki je iz Bonifike vendarle izvleklo minimalno zmago. Koprski gol za izenačenje ni bil priznan. Nekateri posnetki dokazujejo, da bi morda moral biti, a sodniška usoda je pač odločanje v trenutku. Po zaslugi zmage Velenjčani, ki igrajo z Loko, še vedno vodijo v prvenstvu s točko prednosti pred Celjani.

Rep derbija

Ti za sabo še vedno vlečejo nekaj repov sredinega derbija z Gorenjem. Ta se je končal z neodločenim izidom. Napetost je bila precejšnja. Po zadnjem sodniškem žvižgu se je na igrišču vnelo nekaj besednih dvobojev, na primer med Gorenjevim trenerjem Markom Šibilo in celjskim vratarjem Ivanom Gajićem.

 

Branko Tamše bo v Kopru gotovo vodil Celjane. | Foto: Vid Ponikvar Branko Tamše bo v Kopru gotovo vodil Celjane. Foto: Vid Ponikvar

 

Trener Celjanov Branko Tamše je, vsekakor nezadovoljen s sodniškim delom, jezno odkorakal do enega od sodnikov Ozrena Backoviča in ga v povišanem tonu nekaj spraševal. Po naših informacijah žaljivk ni bilo, takojšnjega epiloga s kakršnimikoli ukrepi tudi ne.

Ta pa se je zgodil dan pozneje in Tamše se je znašel v disciplinskem postopku. Časovna oddaljenost enega dneva od tekme je Celjane še posebej zmotila. Teoretično trenerju, ki je s Celjem v svojem mandatu na Slovenskem osvojil vse razpoložljive lovorike, grozi kazen od opomina do prepovedi vodenja svoje ekipe od ene do šestih tekem. A drastične kazni verjetno ni pričakovati.

Ne spreglejte