Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 12.31

8 let

Borba za prvaka že skoraj odločena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bolj ali manj jasno je, da bodo nov naslov slovenskega rokometnega prvaka osvojili rokometaši Celja PL. Ti sicer ne briljirajo, a njihov prednost na lestvici je domala nedosegljiva.

Za vodilno trojico v tekmovanju MIK 1. lige ostaja še sedem krogov do zaključka te sezone. Skoraj jasno je že, da se Celjani po letu dni "premora" vračajo na slovenski prestol. Njihova prednost po treh krogih končnice pred zasledovalci je sedem točk (ob tem ima Gorenje tekmo manj). Do konca prvenstva sredi maja bo ena ekipa lahko osvojila še 14 točk. "Pivovarje", ki jih vodi Zvonimir "Noka" Serdarušić pa čakajo obračuni z Ormožem, Slovanom, Koprom in Gorenjem na domačem terenu ter gostovanja v Velenju, Trebnjem in Ormožu.

Tudi ob morebitni izgubi kakšne točke bi le še popolne igre Cimosa Kopra in Gorenja vodile do kakšnega drugega scenarija kot zmagoslavja Celjanov. Glede na to, kako omenjena dva (drugo in tretje uvrščeni) izgubljata točke, pa je vprašanje, če lahko do konca vknjižita zgolj zmage.

Remiji in zmage za gol

Zanimivo pa je pogledati, kako tesno celjska ekipa dobiva točke v slovenskem prvenstvu. V končnici za prvaka niti ene tekme Celjani niso mirno pripeljali do konca, temveč večinoma zaostajali in se "rešili" z mojstrskimi potezami v iztekajočih se minutah.

V rednem delu prvenstva so kar tri tekem dobili z izidom 28:27 (proti Gorenju, Trimu, Mariboru) ter eno v končnici proti Slovanu. Ob tem so z golom zadetka slavili zmago in točki še na zaključnem turnirju pokala Slovenije.

V sezoni 2009/10, ko gredo naproti 17. zvezdici, pa so doslej vknjižili štiri neodločene izide (Ribnica, Merkur, dvakrat Koper). Še vedno pa so neporaženi.

Spomnimo, da le naslov slovenskega prvaka, prinaša mesto v evropski ligi prvakov.

Ne spreglejte