Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 18.43

8 let

Bledo, bledo, bledo v celjskem hramu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjska barka se je v dvorani Zlatorog potopila. Še ena bleda igra z nekaj svetlimi trenutki nikakor ni bila dovolj za špansko Barcelono, ki je vknjižila tretjo zmago v skupini IV lige prvakov.

Slovita Barcelona, ki je Celjane pokopala že pred dvema tednoma v Blaugrani, je tudi v dvorani Zlatorog s silovitim začetkom povedla s 4:1 v šesti minuti. Zelo slaba obramba Celja PL brez blokov in s slabim pokrivanjem nasprotnika je dovoljevala hitre akcije s streli s približno osmih metrov. Levičar Laszlo Nagy ter organizator igre Iker Romero sta polnila mrežo vratarja Gorazda Škofa.

Gorenšek in Trivundža osvežila igro

Napadalni šesterki Kokšarov-Kozlina-Špiler-Sulić-Kos-Gajič ni šlo v uvodnih minutah. Trener Slavko Ivezič je že v 7. minuti Kozlino zamenjal z Mirsadom Terzićem, nato pa ob izidu 3:7 v 11. minuti vzel še minuto odmora. Da bi osvežil igro, je na mesto krožnega napadalca poslal Miho Gorenška, dirigentsko palico je prevzel Srdjan Trivundža, Kosa je "nadomestil" Aleksandar Stojanović.

Po petih sušnih minutah je končno mrežo Kasperja Hvidta zatresel Miha Gorenšek s črte po lepi podaji Kokšarova za četrti celjski gol. Tudi obramba je nekoliko "oživela" z Gorenškom, ki je pazil na Nagya ter Kokšarovom, ki je "pokrival" Romera. Po sedmih zadetkih zaostanka je trikrat zapored z različnih položajev zadel Gorenšek in znižal razliko na "le" štiri gole. Delni izid 4:0 je zaključil s protinapadom po napaki Kataloncev Dragan Gajič. Španski strateg Cadenas je na igrišče poslal Jonasa Larhoma ter Petra Nenadića, a v petih minutah je moštvo iz Gaudijevega mesta izgubilo osem žog in omogočilo nasprotniku, da je po velikem zaostanku na polčas odšel z le -3.

Lahko bi igrali tri dni, pa jih ne bi ulovili

Drugi polčas so slovenski prvaki začeli podobno bledo kot prvega. Predvsem brez idej v napadu. Slabi streli so bili seveda mačji kašelj za danskega vratarja Hvidta. Le malo žog sta na krilnih položajih dobila Gajič in Kokšarov, navkljub temu, da so se kar priložnosti ponujale same. Kakšne neumnosti so šele delali "pivovarji" ob igralcu več na igrišču – dvakrat: ko je bil izključen Šepkin, nato pa še Nagy so le enkrat žogo spravili za hrbet nasprotnega vratarja.

Nasprotno je bila igra Barcelone silno enostavna, hitra in učinkovita. Vsi po vrsti – od Nodessboja na črti pa do kril Rocasa in Ugaldeja, da o igralcih na zunanjih položajih ne govorimo – so z lahkoto pisali svojo poezijo. V 45. minuti je prednost katalonske ekipe, ki se je v ligo prvakov uvrstila s posebnim povabilom EHF ter preko kvalifikacij, znašala že osem zadetkov (18:26).

Da se ne bi zgodila še ena katastrofa, je v zadnjih 15 minutah drugega dela poskrbel David Špiler, ki se je sam odločal za prodore in tudi zadeval. A sam pač ni mogel poraza spremeniti v zmago. Celje tako ostaja pri eni zmagi v drugem delu ter treh porazih. Polfinale je postalo pozabljena zgodba, drugo mesto pa se tudi vse bolj oddaljuje. V dvorani je bilo slišati tudi žvižge navijačev …


Utrinki s tekme










Ne spreglejte