Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2008,
19.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 16. 2. 2008, 19.42

6 let, 7 mesecev

Barcelonina lekcija Celjanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v drugem krogu drugega dela evropske lige prvakov (skupina 4) v gosteh visoko izgubili s špansko Barcelono. Blaugrana ostaja začarana.

Celjski rokometaši so pred obračunom pogumno napovedovali, da k svojemu staremu znancu, ki jim je kar štirikrat preprečil pot v finale lige prvakov, ne odhajajo z belo zastavo. Njihov optimizem je temeljil na odlični predstavi v Zlatorogu, ko so premagali Pick Szeged, v napol prazni dvorani Blaugrana pa so pokazali popolnoma nerazpoznaven obraz in visoko izgubili.

Pri celjskih rokometaših sta zaradi poškodb še vedno manjkala Renato Sulić in Alem Toskić, pri Barceloni pa Garcia in vratar Baruffet. Celjani so v neizenačenem dvoboju le dvakrat izenačili, in sicer na 1:1 in 2:2, nato pa se je začel njihov potop. Začetna celjska obramba 5-1 z vratarjem Škofom ni delovala, kot bi morala, Španci, ki so v nedeljo nepričakovano izgubili na Danskem z Gudmejem, pa so že v uvodu dali vedeti, da nameravajo nadoknaditi dve izgubljeni točki.

Delni izidi 7:0

Njihova razlika je začela hitro naraščati, saj so Katalonci v naslednjih devetih minutah naredili delni izid 7:0 in ušli na 9:2. Pomagala ni niti minuta odmora, ki jo je pri izidu 6:2 vzel celjski trener Slavko Ivezič. V nadaljevanju ni pomagala niti spremenjena celjska obramba 6-0, prav tako ne menjava vratarja Gorazda Škofa z Aljošo Rezarjem. Celjani so igrali katastrofalno v obrambi in napadu, ko so gole prejemali tudi z igralcem več na igrišču. Polčas se je končal z zaostankom -9 za slovenske prvake, na pomolu pa je bila ponovitev katastrofe iz sezone 1999/2000, ko so pivovarji v prvem srečanju polfinala izgubili v isti dvorani kar za 14 golov (25:39). A tedaj je bil ob polčasu izid izenačen - 14:14.

V drugem delu se slika ni spremenila. Najboljši igralec nedavnega evropskega prvenstva na Norveškem Danec Casper Hvidt je že v prvih minutah nadaljevanja zaklenil svoja vrata, Celjani pa so domačim igralcem, na čelu z Romerom, Nagyjem in drugimi pustili, da so mrežo obeh celjskih vratarjev rešetali z vseh možnih kotov in razdalj. Na semaforju je bilo tako v 55. minuti že +17 za Katalonce, k sreči pa so gostitelji v zadnjih minutah popolnoma popustili, Celjani pa so z delnim izidom 6:0 le ublažili zaostanek.

Ne spreglejte