Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 20.22

8 let

Atletico vrnil Kielu, Gajić in Prošt navdušila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav so pustili najboljši vtis na turnirju, jim pika na i ni uspela. Rokometaši Kiela so v finalu Super Globa morali priznati premoč Atleticu iz Madrida. Navdušili tudi Slovenci.

V zadnjem in najbolj pomembnem obračunu neuradnega klubskega svetovnega prvenstva v Katarju, v velikem finalu, sta se srečala nemški Kiel in španski Atletico. V ponovitvi finala lige prvakov so bili tokrat bolj suvereni Španci, ki so "zebre" v zadnjih petnajstih minutah povsem povozili in slavili s petimi zadetki razlike (28:23). Glavni razlog za dobro igro Špancev se je skrival v vrhunskem Joseju Hombradosu, ki je v omenjenem obdobju špansko mrežo kar dobrih devet minut ohranil nedotaknjeno. Ob porazu Kiela je treba upoštevati, da so Nemci že začeli sezono. Za njimi je že prvi krog Bundeslige, prav tako so odigrali že superpokalno tekmo. A priložnosti za "maščevanje" bo še dovolj. Omenjeni ekipi se bosta v letošnji sezoni srečali še najmanj dvakrat, saj jima je žreb v ligi prvakov namenil isto predtekmovalno skupino. V finalu katarske poslastice je bil boljši Atletico, ki mu je ob zmagi na račun kapnilo 400.000 dolarjev.

Prošt in Gajić bronasta

Poleg finala so bile na sporedu še tekme za tretje, peto in sedmo mesto. Za organizatorje in slovensko javnost sta bili zelo zanimivi tisti za tretje in peto, v katerih sta nastopili domači moštvi podkrepljeni s štirimi Slovenci. Dragan Gajić in Primož Prošt, ki sta branila barve domačega Al Sadda sta po suvereni zmagi (32:26) nad egiptovskim Al-Zamalekom osvojila tretje mesto. Poleg bronastih medalj pa sta se Slovenca okitila še z enim priznanjem. Prošt je s 63 obrambami postal najboljši vratar turnirja, Gajić pa je bil s 40 zadetki drugi strelec in MVP turnirja.

Končno peto mesto je osvojila še druga domača ekipa s slovensko udeležbo - El Jaish, dres katerega sta za teden dni oblekla Jure Dolenec in David Špiler. Kar nekaj zaslug za omenjeno uvrstitev gre pripisati ravno Slovencema, celoten turnir sta odigrala zelo solidno.

Ne spreglejte