Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2016,
9.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Teja Belak Rio 2016

Ponedeljek, 8. 8. 2016, 9.55

6 let, 6 mesecev

Teja Belak po olimpijskem nastopu

Izkušnja Ljubljančanke, ki nosi najlepši dres, kljub padcu lepa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Teja Belak | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenska telovadka Teja Belak je na svojih prvih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru na preskoku obstala v kvalifikacijah. Da je ne bo v finalu, je bilo znano že, ko je dvakrat skočila, tekmovanje pa je končala na 19. mestu.

Ljubljančanka Teja Belak je pri prvem skoku prejela 13,500 točke, za drugi poskus, ki se prav tako ni končal z lepim doskokom, pa nekaj več, kar je pomenilo končno oceno 13,650. Skupaj ji je to prineslo zadnje, 19. mesto.

"Če na tekmi ne narediš dobro, si slabe volje, a če pomislim, čez kaj vse sem šla, je izkušnja kljub padcu lepa. Imela sem veliko težav in izteklo se je dobro," je po tekmi slabo voljo, ki pa je hitro izginila, pojasnila 22-letna tekmovalka Zelene jame. Veliko več glede na vse poškodbe v sezoni niti ni mogla pričakovati: "Prvi skok, ki sem ga izvedla, sem tukaj na treningih morda naredila petkrat, pri drugem pa imam težave v glavi in se težko zberem, a vseeno je bil narejen."

Drugega skoka se boji

Ponosna je na dres, ki ga je nosila v Riu. | Foto: Stanko Gruden, STA Ponosna je na dres, ki ga je nosila v Riu. Foto: Stanko Gruden, STA

Z drugim skokom ima težave že dlje. "Tega skoka se bojim in če preveč razmišljam, ga ne morem narediti. To se zgodi številnim telovadcem in to doživi vsak telovadec, nekateri do te mere, da določene vaje ne naredijo več. Postavim se in grem. Danes mi je to uspelo." Priznala je tudi, da je bil olimpijski nastop zaradi drugačnih pričakovanj in pričakovanj celotne ekipe težak.

Na tekmi je Slovenka izstopala predvsem s svojim dresom. "Imamo šiviljo, ki nam dela drese, in mislim, da so slovenski najlepši. Dekleta jih kupujejo pri istih podjetjih, mi pa jih narišemo in šele potem nam dres naredijo. Seveda mora olimpijski izpolnjevati določene pogoje, biti mora določenih barv in mislim, da je Romani Hren spet uspelo narediti lep dres."

Zdaj športnico čaka prijetni del iger – druženje in navijanje. Naslednji izziv zanjo je medalja na evropskem prvenstvu. "A do tam me čaka še veliko treninga, še pred tem pa moram pozdraviti vse svoje poškodbe."

Ne spreglejte