Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 7. 2016,
7.43

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Rio 2016 Bojan Tokič Teja Belak

Sobota, 30. 7. 2016, 7.43

7 let, 9 mesecev

Slovenski olimpijci v Riu brez težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Bojan Tokič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Olimpijska vas v Riu de Janeiru se vse bolj polni, prihaja tudi vse več slovenskih športnikov. Kot je iz Ria sporočil predstavnik za stike z javnostjo pri Olimpijskem komiteju Slovenije Brane Dmitrovič, so slovenski olimpijci zdravi, nekaj težav imata le Teja Belak in Bojan Tokič, a bosta lahko normalno nastopila.

Te dni sta se kajakašem in strelcem v Riu pridružila še telovadka Teja Belak s trenerjem Andrejem Mavričem in namiznoteniški igralec Bojan Tokič ter kolesarska ekipa, ki pa v prvih dneh ne bo nastanjena v olimpijski vasi. Polona Batagelj, Matej Mohorič, Jan Polanc, Simon Špilak in Primož Roglič s trenerjema Gorazdom Penkom in Gorazdom Štangljem so namreč naravnost z letališča odpotovali v Metropolis na severu Ria de Janeira, kjer bodo v prihodnjih dneh tudi trenirali.

Zdravstveno stanje v slovenski reprezentanci je zadovoljivo. Večjih težav ni. Le Belakova in Tokič imata manjše težave s poškodbo. Medtem ko je Belakova v oskrbi fizioterapevtov, ki ji sanirajo zvin gležnja, je bil ob prihodu v Rio dodatne zdravstvene obravnave deležen tudi Tokič. Zaradi bolečin v prsnem košu, ki bi lahko izvirale iz prsne hrbtenice, je v Medicinskem centru v olimpijski vasi opravil magnetno resonanco. Preiskava na srečo ni pokazala nič resnega, tako da je Tokič že začel trenirati.

Nepridipravi oropali argentinsko olimpijsko nogometno ekipo

Člani argentinske olimpijske nogometne reprezentance so bili neprijetno presenečeni, ko so se po prijateljski tekmi z Mehiko v Puebli vrnili v svoj hotel. Opazili so namreč, da so jih v času, ko so bili na tekmi, oropali, iz hotelskih sob so izginili denar in elektronske naprave.

Brazilski novinar razkril luknje varnostnega sistema v Riu

Nekaj dni pred začetkom olimpijskih iger v Riu je za preplah med zadolženimi za varnostno področje poskrbel novinar tamkajšnjega časnika O Globo. Brez ustreznih akreditacij se je brez težav sprehodil do glavnega prizorišča iger in šele po dveh urah pohajkovanja po objektu postal sumljiv varnostnikom.

Rio brez preizkusov genskega dopinga

Mednarodni olimpijski komite bo v prihodnosti vzpostavil tudi testiranja genskega dopinga. Metodo, ki so jo razvili avstralski znanstveniki, pa za letošnje olimpijske igre v Riu de Janeiru še ne bo v uporabi. Z novimi testi naj bi namreč lahko preverili, ali je DNK zapis športnika avtentičen ali pa so ga spremenili v želji po boljših rezultatih.
Ne spreglejte