Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
17. 7. 2016,
12.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Darko Cingesar rokomet Rio 2016

Nedelja, 17. 7. 2016, 12.17

6 let, 6 mesecev

Po prvi pripravljalni tekmi pred Riom

Darko Cingesar spet brez bolečin

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
slovenija norveska reprezentanca cingesar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po prvi pripravljalni tekmi za olimpijske igre v Riu, ko so Slovenci premagali Tunizijo s 33:25, prevladuje blago, realno zadovoljstvo. Pri Darku Cingesarju še posebej, ker ga rama ne boli (več).

"Hvala bogu, vse v redu," je verjetno z najpomembnejšim in najtežje pričakovanim odgovorom in nasmeškom postregel Darko Cingesar. Škofjeločan je imel vse od tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo z Norveško težave z ramo. Na vso moč in z vsemi deli telesa je začel vaditi šele v četrtek.  Tekma s Tunizijo – Slovenci so jo dobili s 33:25 – pa ni pustila bolečinskih ali kakršnih koli drugih posledic.

Slovenski adut, še posebej obrambni, je spet pripravljen na ustavljanje višjih in pogosto močnejših tekmecev, kar je po navadi njegova naloga. Ob takem razpletu si je nedvomno oddahnil tudi selektor Veselin Vujović, ki je Cingesarja postavil za enega najpomembnejših igralcev svojega koncepta.

ABC

Slovenija bo do začetka olimpijskih iger odigrala še štiri ogrevalne tekme, med katerimi se bo izkristalizirala ekipa. Veselin Vujović bo v Brazilijo popeljal 16 ali 17 igralcev, dva ali trije izmed njih bodo rezerva za primer poškodb. Na vsaki tekmi bo lahko računal na 14-erico. Slovenski tekmeci so Egipt, Brazilija, Švedska, Nemčija in Poljska.

Slovenci se zavedajo, da imajo v igri še precej rezerve. Navsezadnje so z žogo za zdaj delali malo. | Foto: Vid Ponikvar Slovenci se zavedajo, da imajo v igri še precej rezerve. Navsezadnje so z žogo za zdaj delali malo. Foto: Vid Ponikvar

Pravi obraz v drugem polčasu

Cingesar in njegov namestnik na levem krilu Simon Razgor sta si razdelila približno polovico igralnega časa. "Čeprav smo slabo začeli drugi polčas, to ni imelo velikih posledic. Nekje od 40. minute naprej smo pokazali želeno igro. Glede na prvo tekmo smo se kar dobro odrezali. Drži, v prvem polčasu smo se lovili, med odmorom pa smo se zbrali. V slačilnici ni bilo glasno. Tehnične napake so logične, saj nismo odigrali še nobene tekme," je mirno razložil novi član Zagreba. S Tunizijci se bo Slovenija pomerila znova, in sicer danes v Trbovljah.

S Švedi se bo Slovenija pomerila na olimpijskih igrah. Ekipi sta se srečali že na olimpijskih kvalifikacijah, na evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah zanj. | Foto: Vid Ponikvar S Švedi se bo Slovenija pomerila na olimpijskih igrah. Ekipi sta se srečali že na olimpijskih kvalifikacijah, na evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah zanj. Foto: Vid Ponikvar

Sami znanci

Blizu pa so bili tudi Švedi, slovenski tekmeci v Riu, saj so v Zadru igrali s Hrvaško. Ekipi sta se razšli z remijem 25:25. Hrvati so le enkrat vodili, Švedi pa za največ štiri gole. Remi je našim sosedom priskrbel Luka Stepančić, ki je tako kot Jerko Matulić zadel štirikrat. Jerry Tolbring je za Švede dosegel šest, Jim Gottfridsson, Lukas Nilsson in Johan Jakobsson pa po tri gole.

Tekmo je spremljalo okrog šest tisoč gledalcev. Zanimivo, gledalcev na tekmi med Slovenijo in Tunizijo v Mariboru je bilo približno desetkrat manj … Na prvem obračunu istih nasprotnikov je v Splitu slavila Hrvaška, s katero se bodo Slovenci pomerili 22. julija (Koper) in 26. julija (Opatija).

 

Ne spreglejte