Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
11. 8. 2016,
14.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Peter Kauzer Rio 2016 kajak

Četrtek, 11. 8. 2016, 14.41

6 let, 6 mesecev

Peter Kauzer je znal tudi kakšno ušpičiti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Petrovo mamo so "raztrgali", vsi so jo želeli objeti. Ko smo mislili, da nam jo je že uspelo "ukrasti", so v sobo prišle tri razposajene navijačice in poskrbele za smeh ter veselje. Pozneje nam je z mamo Petra Kauzerja le uspelo spregovoriti nekaj besed.

Oče in mama Petra Kauzerja sta se poznala že v osnovni šoli. Pozneje je med njima preskočila iskrica, danes pa imata doma sina s srebrno olimpijsko medaljo. Oba starša sta bila v otroštvu športnika. Anita je trenirala atletiko, medtem ko je bil Peter Kauzer st. uspešen kajakaš. Torej imata oba šport v krvi.

Savšek, Kauzer | Foto:

Olimpijske igre v Pekingu jo še danes bolijo

"Naš način življenja je športno naravnan, in to je nekaj prispevalo k vsemu skupaj. Jaz vedno pravim, da se nismo ničemur odpovedovali, ampak smo živeli ta način življenja. Zato sem hvaležna, da sem doživela to, kar sem. Ta medalja je le jagoda na torti," nam je z nasmehom na obrazu razlagala presrečna mama.

Vedno je verjela, da Peter lahko osvoji olimpijsko medaljo. Še danes pa jo boli olimpijska tekma v Pekingu, kjer je bil po njenem mnenju njen sin oškodovan. "To je posebna zgodba. Takrat smo si njegovo vožnjo pogledali na vse mogoče načine in še danes mislim, da je bil oškodovan, ampak jaz vedno pravim, da se stvari dogajajo z določenim namenom. Vedno je treba stvari vzeti pozitivno in iti naprej s pozitivno energijo."

Raje bi bila ona poškodovana

Vsak ima v svojem življenju vzpone in padce. Peter Kauzer je hud padec doživel leta 2014, ko si je na tekmi svetovnega pokala poškodoval ramo in sezona je splavala po vodi. Morda je bila pod vprašajem tudi njegova kariera. Če je koga to prizadelo, je to mamo. "Njegova poškodba me je zelo prizadela. Raje bi sama imela poškodovano ramo. Mame smo pač take."

Peter Kauzer Rio 2016 finale medalja srebro | Foto: Reuters Foto: Reuters

Je bil Peter vihrav otrok?

"Oooo, ja! Vedno je bilo nekaj. Bolj smo mu govorili, da naj tega ne počne, bolj je rinil z glavo skozi zid. Najbolj se spominjam dogodka, ko smo bili na klubu in je Peter vrgel torbo s svojo opremo na tla. Oče mu je takrat prepovedal iti na trening. Iz jeze je brcnil v torbo, ob tem pa še brcnil v kamen, da si je zlomil prst na nogi (smeh). Pozneje si je na smučanju zlomil ključnico ... Hvala bogu, potem ni imel večjih poškodb, razen ko si je leta 2014 poškodoval ramo. K sreči se je pobral," nam je še povedala Anita, ki nam je zaupala, da je družina Petra zelo spremenila. "Postal je bolj resen. Spoštujem njegove odločitve in ga pustim pri miru. Zdaj ima svojo družino."

Ne spreglejte