Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
13. 8. 2016,
17.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Uroš Zorman Dean Bombač Matej Gaber Rokometna reprezentanca Rio 2016

Sobota, 13. 8. 2016, 17.05

6 let, 7 mesecev

Odmevi po tekmi Slovenija: Nemčija (25:28)

Ko gre vse v gol, je težko igrati

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

slovenija nemcija rokomet rokometna reprezentanca | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

"Poraz ni tragičen. Je opozorilo v pravem trenutku," so po treh zmagah in porazu proti Nemčiji (28:25) na olimpijskem turnirju v Riu enotni v slovenskem rokometnem taboru.
 

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:

Zmagoviti slovenski niz je v četrti tekmi olimpijskega rokometnega turnirja prekinila Nemčija. Ta se je v prvem polčasu sicer zaletela v slovenski zid, ki je bil v Riu de Janeiru usoden za Egipt, Brazilijo in Švedsko, v drugem polčasu pa vklopila svoj stroj ter nadigrala četo Veselina Vujovića.

"Težko je igrati, ko gre tekmecu vse, kar sproži, v gol," je po tekmi dejal selektor Vujović, ki se je obregnil tudi ob makedonske sodnike, a v isti sapi priznal, da si lahko zasluge za poraz pripišejo predvsem njegovi izbranci. "Nismo bili pravi. Morda tudi zaradi zgodnjega termina, Zdaj je treba razmišljati o tekmi s Poljsko. Ta nam lahko prinese bolj ugodnega tekmeca v četrtfinalu," je dodal selektor.

Po treh zmagah - prvi poraz | Foto: Getty Images Po treh zmagah - prvi poraz Foto: Getty Images

Budilka ob 5.30

"Škoda. Po odličnem začetku tekme smo nerazumljivo padli. Vseeno si borbenosti ne moremo očitati. Poraz ni tragičen. Zdaj moramo misli usmeriti na Poljake," pa je vtise strnil Matej Gaber, ki se skupaj s soigralci ni najbolje znašel v zgodnjem terminu. Tekma se je namreč začela ob 9.30 po lokalnem času, kar pomeni, da je slovenska budilka zvonila že ob 5.30.

Podobno bo tudi v ponedeljek, ko bo slovenski tekmec Poljska. "Ta poraz bo treba čim prej pozabiti. Drugače bi bilo, če bi izgubili v četrtfinalu. Tista tekma bo odločilna. Upam pa, da bomo pred tem ugnali še Poljake. Tudi Nemce bi lahko, a nismo imeli prave sreče. Kar so vrgli, je šlo v gol," razmišlja Dean Bombač.

Matej Gaber: Škoda, a zdaj moramo misliti na Poljake. | Foto: Getty Images Matej Gaber: Škoda, a zdaj moramo misliti na Poljake. Foto: Getty Images

Brez evforije, brez kritik

Kljub porazu pa je pozitivne elemente tekme z Nemci skušal iskati Uroš Zorman. "Igro smo imeli v svojih rokah, predvsem v prvem polčasu. Takrat bi si morali priigrati večjo prednost. A to je rokomet. Hitro prideš s plus tri na minus dve. Nemci so bili v drugem polčasu preprosto boljši," je dejal kapetan in dodal: "Pride tudi takšen dan. Na srečo je prišel v trenutku, ki ni usoden. Pred tekmo sem dejal, da nas ne sme ponesti evforija. Zdaj pravim, da ne želim skrušenih pogledov. Nočem kritik. To je bila dobra šola pred nadaljevanjem. Premagati moramo Poljake in se nato pripraviti na četrtfinale. Tam bomo skušali uresničiti svoje sanje."  

Ne spreglejte