Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 8. 2016,
4.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,30

2

Natisni članek

olimpijske igre Rio 2016 Tina Mrak Veronika Macarol jadranje

Sreda, 17. 8. 2016, 4.24

6 let, 7 mesecev

Jadranje, 470, deveti plov

Sanje slovenskih jadralk po protestu splavale po vodi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,30

2

Tina Mrak Veronika Macarol | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po protestu Japonk Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka s tretjega mesta nazadovali na sedmo in imata s 65 točkami zdaj 16 točk ali osem mest zaostanka za tretjeuvrščeno ameriško posadko ter s tem izredno malo možnosti, da bi v sredini regati za medalje, ki šteje dvojno, osvojili vsaj bron.

"Današnji izidi še niso dokončni, saj smo vložili protest proti japonski jadrnici, ki se me je dotaknila v hrbet, prav tako oni protestirata zaradi naju. Dan se še ni končal, še vedno je stresno, čeprav bo protest težko uspešen. Drugače pa sva se danes dobro držali, čeprav bi vedno lahko bilo bolje. Zdaj sva na tretjem mestu, a posadke so blizu, čisto vse je še odprto. Posebne taktike ne bo, treba bo biti v ospredju, iti na prvo mesto. Pogoji se vsak dan spreminjajo, a na to sva pripravljeni. Vse posadke čutijo pritisk, danes bo najbrž malo spanja. Vasilijev uspeh bo dodatna motivacija, upava, da bova tudi medve domov prinesli kakšno kolajno. Vasilijev uspeh pa za naju ne pomeni sprostitve," je po prihodu na obalo in še preden je regatni odbor odločal o protestih, dejala Macarolova.

Tina Mrak in Veronika Macarol | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Očitno napake v osmi regati in prvi današnji niso pripisali japonskima, ampak slovenskima jadralkama, ki sta dobili 21 točk pribitka. V cilj sta sicer prišli na šestem mestu, nato pa sta bili še peti in šesti. Slovenki sta brez kazenskega pribitka zbrali 50 točk, Američanki Annie Haeger in Briana Provancha na četrtem mestu 51, francoski svetovni prvakinji Camille Lecointre in Helene Defrance 52 in sta za Slovenkama na petem mestu zaostajali dve točki, le štiri točke več od Mrakove in Macarolove pa sta imeli Ai Kondo Yoshida in Miha Yoshioka (54).

Sanje o medalji so splavale po vodi

Protest pa je spremenil razvrstitev v veliko škodo slovenskih jadralk, ki sta imeli pred tem tudi možnost za srebro, saj sta bili branilki naslova Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie (48) na drugem mestu le dve točki pred njima.

Britanki Hannah Mills in Saskia Clark sta ne glede na vse že novi olimpijski prvakinji, 20 točk več imata drugem mestu Novozelandki, tretji sta zdaj Američanki (49), četrti Francozinji (50), peti Japonki (52), šesti pa Nizozemki Afrodite Zegers in Anneloes van Veen (59).

Mrakova in Macarolova sta lanski evropski prvakinji, letos sta bili na EP tretji, morje pred Riom de Janeirom, kjer sta bili praktično ves čas v boju za stopničke, pa jima očitno ne bo prineslo prave nagrade.

Ženske, 470, po 10 regatah, pred regato za medalje:

1. Hannah Mills/Saskia Clark (VBr) 28
2. Jo Aleh/Polly Powrie (NZl) 48
3. Annie Haeger/Briana Provancha (ZDA) 49
...
7. Tina Mrak/Veronika Macarol (Slo) 65
...

Ne spreglejte