Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 4. 2012,
12.44

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 17. 4. 2012, 12.44

8 let, 1 mesec

Spet boste lahko tekli trojke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še manj kot mesec dni je do tradicionalnega pohoda Pot ob žici in teka trojk. Ob tej priložnosti so predstavniki Organizacijskega odbora predstavili podrobnosti o prihajajoči, že 56. prireditvi.

Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana med 10. in 12. majem pripravljata tradicionalni pohod okoli Ljubljane, Pot ob žici, ki jo je med 2. svetovno vojno obdajala žičnata ograja italijanskih in nemških okupatorjev. Po besedah predsednika Organizacijskega odbora 56. Pohoda Ljubljana 2012 Janija Möderndorferja "gre za največjo športno-rekreativno prireditev pri nas, na kateri se ob spomeniku v naravi vsako leto zbere množica rekreativcev in ljubiteljev narave in za katero ni treba plačati startnine". S pohodom, ki je bil prvič organiziran leta 1957 in ki je lani privabil več kot 26.000 pohodnikov, želijo med ljudmi spodbuditi gibanje in zdrav način življenja. Kot je dejal Möderndorfer, "je prireditev tradicionalno organizirana v začetku maja, ob koncu tedna, ki je najbližje 9. maju, ko Mestna občina Ljubljana praznuje občinski praznik Dan miru in ko obeležujemo Dan Evrope".

Direktor organizacijskega odbora Gojko Zalokar je predstavil spored tridnevne prireditve, "ta je tudi letos sestavljena iz pohoda in teka trojk, ki sta namenjena vsem generacijam". Že v četrtek, 10. maja, se bodo ob Poti ob žici sprehodili predšolski otroci, v petek, 11. maja, pa bo potekal pohod za osnovnošolce in srednješolce. Osrednja prireditev bo v soboto, 12. maja, ko bodo na sporedu Tek trojk za članske in veteranske kategorije na 12,5 in 29 kilometrov, Tek trojk za OŠ in SŠ na tri kilometre, rekreativni pohodi po Poti okoli Ljubljane in rekreativni pohod na 35 kilometrov. Prijave na pohod niso potrebne, saj se boste registrirali na eni izmed osmih kontrolnih točk, za tek trojk pa je potrebna predprijava, in sicer prijave po spletu (www.pohod.si) in tiskane prijave zbirajo do vključno 30. aprila 2012. Na sobotni prireditvi, ki bo letos tudi kulturno obarvana, na Kongresnem trgu bodo udeležence ogrevali Partizanski pevski zbor in Rock Partyzani, organizatorji pričakujejo več kot 30.000 ljubiteljev zdravega načina življenja in dobre družbe. V okviru prireditve bo v ponedeljek, 14. maja, potekal še Študentski tek na Ljubljanski grad.

Ne spreglejte