Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 6. 2012,
14.16

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 12. 6. 2012, 14.16

6 let, 9 mesecev

Ovire so znane, skrivnosti ni več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pokljuška sobota, 16. junija, bo avanturistično obarvana. Na osemkilometrski progi bo namreč potekal 1. slovenski oviratlon, na katerem bodo udeleženci preverili psihično in fizično pripravljenost.

V slogu treningov tujih specialnih enot se bodo ljubitelji avantur in novosti v soboto, 16. junija, lahko preizkusili na pokljuškem oviratlonu. Kot smo na naših straneh že pisali, gre pri oviratlonu za preizkus lastnih sposobnosti, tako fizične vzdržljivosti kot psihične stabilnosti, in pripravljenosti na ekipno sodelovanje. Na osem kilometrov dolgem poligonu bodo morali oviratlonci premagati različne ovire, ki jih bodo pričakale v pokljuških gozdovih, pri tem pa si bodo lahko med seboj pomagali. Organizatorji Športno društvo Oviratlon želijo namreč s prireditvijo opozoriti na to, da so ovire tudi v vsakdanjem življenju lažje premagljive ob medsebojni pomoči in solidarnosti. Več o sami prireditvi si lahko preberete in ogledate na spodnjih povezavah, sedaj pa vam predstavljamo še ovire, s katerimi se bodo v bitki s samim seboj, čas v soboto namreč ne bo pomemben, soočili najpogumnejši.

Na osemkilometrskem testu vzdržljivosti bodo pustolovci na poti premagovali naslednje ovire, in sicer bodo po vseh štirih plezali pod bodečo žico, na gumaparku bodo tekli čez polje avtomobilskih pnevmatik kot to na treningih počnejo nogometaši ameriškega nogometa, pri t. i. avtosalonu oviratlon se bodo preizkusili v teku čez avtomobile. Svoje plezalne sposobnosti bodo preverili na železarni oviratlon, ko bodo sami ali pa ob moči sodelujočih preplezali dvometrsko ograjo, in gori oviratlon, kjer bodo preplezali tri metre visok zid. Med ovirami, ki jim bodo stale na poti do cilja, bodo tudi lebdeči leseni ploh, blatna in hladna kopel, ti bosta oviratlonce »osvežili« med plezanjem pod bodečo žico in skokom v zabojnik z vodo. Poleg plazenja pod bodečo žico se bodo plazili tudi skozi tunel oziroma cevi, ki bodo ravno dovolj široke, da bodo omogočale gibanje. Na poligonu bosta tudi oviri opičja kletka, ki jo bodo prečili le z eno roko, in spolzki Janez v obliki 20-metrskega spusta po adrenalinskem toboganu.

Ovire so tako skoraj v celoti znane, ostalo je le še nekaj majhnih presenečenj, ki pa jih boste v družbi soudeležencev vsekakor zmogli premagati. Če se na pokljuško avanturo še niste prijavili, nikar ne oklevajte, saj je čas za prijavo le še do srede, 13. junija, do 23.59. Prijave na dan dogodka zaradi velikega števila že prijavljenih avanturistov namreč ne bodo možne. Več o Oviratlonu in prijavah si lahko ogledate na strani Oviratlon Obstacle challenge.

Ne spreglejte