Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
11.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija kolesarjenje dobrodelnost

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 11.53

7 let, 12 mesecev

Migali so in pomagali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pretekli vikend so v Grosupljem uspešno izpeljali 12-urni dobrodelni športni dogodek, na katerem so zbrali lepo vsoto denarja, s katero bodo 22-letnemu paraplegiku pomagali kupiti športni voziček.

Po besedah enega od organizatorjev Romana Virška iz društva TurboKATKA je prireditev odlično uspela, »na prizorišču je bilo čutiti izjemno pozitivno energijo dobrih ljudi, k čemur je prispevala Milanova prisotnost (paraplegik, za katerega so zbirali denar, op. a.), saj so ljudje čutili, da bo šel denar v prave roke«.

Približno 200 ljudi je na sončni sobotni dan s kolesarjenjem, smučanjem na rolkah, tekom in hojo pokazalo svojo dobrodelnost in se podalo vsak na svojo pot. Kolesarji so kolesarili po 16,6 kilometrov dolgem krogu, medtem ko so se sprehajalci in tekači lahko podali na krajšo, trikilometrsko traso. Pozivu na dobrodelni dogodek se je odzvalo tudi nekaj znanih ultramaratonskih kolesarjev, in sicer sta pedala vrtela tudi Marko Baloh, tretji z lanskoletne Dirke po Ameriki, in dvakratni zmagovalec Dirke po Avstriji David Rihtarič. Slednji je za dober namen prekolesaril kar 500 kilometrov, ultramaratonski tekač Robert Koležnik pa je pretekel 75 kilometrov. »Fantje so lahko za vzor in v navdih marsikomu,« je z navdušenjem poudaril Viršek.

Z zbranimi denarnimi sredstvi so tako vsi udeleženci prispevali velik del k nakupu športnega vozička reprezentantu v košarki na vozičkih Milanu Slapničarju, ki se bo tako na prihajajočem Evropskem prvenstvu v Laškem lahko predstavil z novim vozičkom. Po mnenju organizatorjev prav takšne akcije omogočajo, da skupaj dosežemo marsikaj. »Zdi se nam namreč, da je koncept »migam, da pomagam« pri ljudeh naletel na super odziv, saj se tako motivirajo, da naredijo nekaj za lastno zdravje, hkrati pa s simboličnim prispevkom pomagajo sočloveku,« je o uspešni dobrodelni 12-urni akciji misli strnil Viršek.

Ne spreglejte