SiolNET. Sportal Rekreacija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dieta

2

termometer

 | Foto:
Bolj kot se približujemo poletju, več pogovorov nanese na temo diete. Pa sploh veste kaj pomeni, da je nekdo na dieti? Kaj je dieta?

Danes je zelo popularno, da si na dieti. Ko sonce posije malo močneje in nas spomni na plažo in poletje, dieta postane skoraj nujno zlo, ki nas ponavadi muči enkrat letno. Množično hujšanje je postala stalnica.

Vendar dieta ne pomeni nujno samo hujšanja. To je način prehranjevanja, ki ga prakticiramo. Besedna zveza »dieta« se lahko uporabi tudi za pridobivanje telesne teže ali za klinično dieto, ki nam jo predlaga zdravnik, zaradi kakšnega posebnega razloga. Tudi veganstvo in vegetarijanstvo sta načina prehranjevanja, ki jima lahko rečemo dieta.

Kaj pa je potem normalna in pravilna prehrana? Vsak človek je drugačen in živi ter biva po svoje, zato je oznaka normalna prehrana nesprejemljiva. Pravzaprav bi lahko rekli, da je vsakršna oblika prehranjevanja dieta, čeprav SSKJ trdi drugače. Na tem mestu je potem smiselno, da vsako dieto poimenujemo ali vsaj razložimo, ker sama uporaba besede dieta ne zadošča.

Shujševalne diete Zgornja besedna zveza nam bo mešala glavo v naslednjih dneh, tednih ali celo mesecih, zato bomo v naslednjih člankih na kratko predstavili različne vrste shujševalnih diet.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin