Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2019,
14.16

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Vodno mesto Atlantis

Natisni članek

zimske počitnice Vodno mesto Atlantis plavanje advertorial

Torek, 19. 2. 2019, 14.16

2 meseca, 2 tedna

Boljša izbira od filma Sam doma? Olimpijski program.

Vsebino omogoča Vodno mesto Atlantis
otrok doma | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Zimske počitnice, ki se jih otroci tako zelo veselijo, so za starše pogosto vir skrbi – kaj bo počel moj otrok in komu lahko zaupam, da bo poskrbel zanj, ko bom jaz v službi.

Nimajo namreč vsi te sreče, da bi bili v bližini stari starši, ki bi lahko prevzeli varstvo naših šolarjev, ali pa da bi se vsa družina skupaj odpravila na počitnice. Do približno petega razreda otroka težko pustimo kar samega doma.

Vsak otrok je samostojen ob svojem času

Če šolarček še nikoli ni bil sam doma več kot pol ure pred šolo, gotovo ne bomo prav med počitnicami prvič preizkusili njegove samostojnosti.

Za začetek naj bo sam doma le eno uro, da ne bomo priča prizorom iz filma Sam doma. V tem času naj poskrbi za kosilo, hišne ljubljenčke in kakšno lažje gospodinjsko opravilo. Obvladati mora zaklepanje vrat, klicanje po telefonu, ravnanje s štedilnikom in električnimi napravami, poznati na uro ter vedeti, da nikomur ne sme odpirati vrat.

Če je otrok rad sam doma, ne bo večjih težav, tudi ko ga bomo pustili samega več ur. Drugače je pri bolj plašnih otrocih, ki potrebujejo malce več uvajanja v samostojnost. Okrog desetega leta pa za vsakega že pride čas, ko je lahko kakšen dan sam doma.

Namig za vse, ki jim je pet dni neodvisnosti preveč

plavanje | Foto:

Pet dni zimskih počitnic lahko minejo veliko bolj mirno, če lahko brez skrbi otroka zaupamo v varstvo zanesljivi osebi oziroma organizaciji.

Zimske počitnice za učence jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske regije trajajo od 18. do 22. februarja, za učence Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske regije pa od 25. februarja do 1. marca.

Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo

plavanje Atlantis | Foto:

Za obdobje drugega dela zimskih počitnic so v Vodnem mestu Atlantis organizirali počitnice malce drugače, in sicer v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. To pomeni, da bo vaš otrok počitnice lahko preživel v družbi dobitnikov medalj iz najprestižnejših svetovnih tekmovanj.

Zanj bodo poskrbeli usposobljeni animatorji, ki bodo vsak dan spremenili v nepozabno pustolovščino, hkrati pa bodo vedno mislili na njihovo varnost, dobro počutje in širok nasmeh. Aktivno, zabavno in sproščeno počitniško varstvo bo polno zabave, prijateljskih druženj in vodnih dogodivščin.

V Vodnem mestu Atlantis se zavedajo, da sta varnost in dobro počutje otrok na prvem mestu, zato imajo na pet do šest otrok enega animatorja. S tem zagotavljajo nadstandardni nadzor in varnost, da se lahko temeljito posvetijo prav vsakemu posamezniku.

Otroci se bodo sicer noro zabavali, a se bodo v tem času tudi veliko naučili, predvsem pa izpopolnili znanje plavanja. Ker jih ob vsem, kar so jim pripravili v Atlantisu, čaka tudi posebno "olimpijsko" presenečenje, bodo te počitnice res nekaj posebnega.

Kako do znanja plavanja?

plavanje Atlantis | Foto:

Plavalne počitnice imajo lahko poseben pomen za otroka, saj se v tem času otrok lahko nauči plavanja, kar je življenjsko pomembna veščina, ki bi jo moral pridobiti prav vsak človek. Veselje do plavanja je osnova, da otrok sploh želi iti v vodo. Čeprav se veliko otrok plavanja lahko nauči mimogrede, ob pomoči staršev, pa je tečaj plavanja pravzaprav najboljša izbira.

Otrok postane plavalec, ko lahko samostojno preplava dolžino olimpijskega bazena, torej 50 metrov. Nikoli ni prezgodaj za učenje plavanja, optimalna starost pa je med šestim in sedmim letom. Glavno pa je, da ga ne silimo, da je vse v zvezi z vodo povezano z igro in veseljem. Tako se bo otrok v bližini vode vedno dobro počutil in mogoče bo prav vaša mala ribica nekoč kot nadobuden potapljač odkrivala čudoviti podvodni svet.

Eden od načinov, kako vzljubiti plavanje, je tudi udeležba na vodnih počitnicah.

Prijavite svojega otroka.

plavanje Atlantis | Foto:

Termin: 25. 2.–1. 3. 2019, vsak dan od 7. do 17. ure.

Za koga: Za otroke od 4. do 15. leta.

Oprema: Brisačo in kopalke, za vse drugo je poskrbljeno.

Popust: Za pet dni varstva ­prejmete kar 10 odstotkov popusta.

plavanje Atlantis | Foto: Dodatno: Otroci se bodo lahko po izbiri v sredo, 27. februarja, udeležili tudi potapljaške delavnice in se potapljali s pravo potapljaško opremo in jeklenko (doplačilo 5 evrov, od 8. leta starosti).

Podvodni svet: Prvi dan varstva bodo med počitkom po kosilu izvedli predstavitev podvodnega sveta. Ob atraktivnem slikovnem in video gradivu bo izkušen potapljač otrokom predstavil vlogo potapljačev pri ohranjanju čistega morja, živalskih vrst in kakšen je boj potapljačev zoper odpadke ter onesnaževanje oceanov.

Ne spreglejte