Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 2. 2021,
19.07

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Natisni članek

Mustafa Nukić Filip Dangubić Milan Tučić NK Bravo NK Celje

Sreda, 24. 2. 2021, 19.07

3 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Celje : Bravo

Nukićev šov za nov podvig Brava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

NK Celje, NK Bravo, februar 2021 | Dejan Grabić, trener Brava, se je razveselil nove zmage. | Foto Grega Valančič/Sportida

Dejan Grabić, trener Brava, se je razveselil nove zmage.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Bravu z 2:3 (0:1). Blestel je napadalec Ljubljančanov Mustafa Nukić, ki je ob dveh zadetkih prispeval še asistenco za zmagoviti gol.

Mura Koper
Sportal Koper prekinil črno serijo, remi v Novi Gorici #video

Ljubljančani so po tekmi preobratov in zmagi proti prvakom skočili na četrto mesto prvenstvene lestvice, na kateri imajo isto število točk kot Domžale (33). Varovanci Dejana Grabića so Celjanom, na lestvici so s 26 točkami sedmi, prizadejali še 11. poraz v sezoni, sami pa so zabeležili osmo zmago.

Nogometaši Brava so hitro prišli do vodstva. Kramarič je na začetku sedme minute prodiral po levi strani, potem pa odložil žogo Mustafi Nukiću, ki je s sijajnim strelom s 25 metrov premagal Matjaža Rozmana.

V 17. minuti je Dangubić z roba kazenskega prostora le za las zgrešil vrata Igorja Vekića, 20 minut kasneje pa so bili domači še bližje zadetku, ko je po podaji Mića Kuzmanovića izvrstno pred Ivanom Božićem posredoval Vekić.

V bolj zanimivem drugem delu so bili sprva nevarnejši gosti, ki pa niso izkoristili številnih kotov in predložkov pred Rozmanova vrata. So pa bili zato nekaj minut kasneje bolj uspešni domači. Po podaji s strani Kuzmanovića je bil namreč v skoku najvišji Josip Ćalušić, Vekić pa je bil v vratih Brava brez moči.

NK Celje, NK Bravo, februar 2021 | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Večjih priložnosti po čvrsti igri med obema kazenskima prostoroma ni bilo do 67. minute, ko je Celje prišlo do vodstva. Po podaji Advana Kadušića se je v kazenskem prostoru odlično znašel Filip Dangubić, ki je streljal med nogama branilca in premagal nemočnega Vekića.

Nato so na igrišču prevladovali gosti. V 69. minuti je Miha Kancilija s 30 metrov močno sprožil a malenkost mimo celjskih vrat. Še bližje izenačenju je bil Milan Tučić. V 76. minuti je namreč sijajno prodrl Kancilija, ki je podal v sredino. Tam je bil najhitrejši Tučić, a žoge ni uspel preusmeriti za hrbet Rozmana.

Prizadevanja gostov so se obrestovala minuto kasneje, ko je globinsko podajo v zadetek pretvoril Nukić. Rozmana je premagal od bližnje vratnice. Tri minute kasneje se je Nukić prelevil še v podajalca in odlično zaposlil Tučića, ki je lepo z levico zadel mimo nemočnega Rozmana za popoln preobrat Ljubljančanov. Domači do konca niso uspeli izenačiti in ostalo je pri zmagi gostov s 3:2.

Celje bo v 24. krogu v soboto gostilo Tabor Sežano, Bravo pa bo dan kasneje gostil Muro.

Fotogalerija (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 65

Celje : Bravo 2:3 (0:1)

Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Gabrovec, Jug.* Strelec: 0:1 Nukić (7.), 1:1 Ćalušić (53.), 2:1 Dangubić (67.), 2:2 Nukić (77.), 2:3 Tučić (80.)

Celje: Rozman, Brecl, Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Rorič, Vrbanec, Kuzmanović, Novak (od 81. Kerin), Božić, Dangubić (od 74. Sokler).*
Bravo: Vekić, Kurtović (od 70. Trontelj), Drkušić, Brekalo, Španring, Kramarič, Žinko, Ogrinec (od 82. Kirm), Nukić, Tučić, Maružin (od 58. Kancilija).

Rumeni kartoni: Kadušić; Nukić, Kancilija, Tučić, Kramarič, Kirm.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Bravo je prišel do nove zmage, že tretje v letošnjem letu, Celjani pa so še tretjič izgubili.

GOOOL!!! Še en gol v Celju in še en preobrat. Od 81. minute naprej spet vodijo Ljubljančani, dvakratni strelec Milan Tučić, nesporni junak tekme, se je tokrat izkazal v vlogi asistenta, zadel pa je Milan Tucić in dosegel nov gol po povratku v Slovenijo.

GOOOL!!! Nov gol v Celju, spet je zadel Mustafa Nukić. Bravo je prišel do izenačenja, od 77. minute naprej je izid na celjskem semaforju 2:2.

GOOOL! Popoln preobrat v Celju, odlično se je v nasprotnikovem kazenskem prostoru znašel Filip Dangubić in po Mariboru zatresel še mrežo Brava. Celje proti Bravu od 67. minute vodi z 2:1.

GOOOL! Celjani so v 53. minuti prišli do izenačenja. Po podaji Mića Kuzmanovića je zadel Josip Čalušić.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas na stadionu prvakov v Celju čaka v drugem delu igre?

POLČAS! V Celju ob polčasu vodstvo gostov. Kaj nas čaka v drugem delu igre, pa izvemo kmalu.

38. minuta: Celjani so vse nevarnejši. Zdaj je bil pred golom Brava blizu zadetka Ivan Božić, a se je z obrambo izkazal kapetan med vratnicama gostov Igor Vekić.

30. minuta: Ljubljančani po vodstvu mirno držijo niti igre v svojih rokah. Za zdaj.

17. minuta: zdaj pa priložnost za Celje. Do strela je prišel vedno nevarni Filip Dangubić, ki je pretekli konec tedna poskrbel za zmago v Mariboru, in le za las zgrešil cilj. Ostaja pri vodstvu Brava z 1:0.

VIDEO: gol Mustafe Nukića:

GOOOL! Hladna prha za Celjane takoj na začetku tekme. V 7. minuti je goste v vodstvo s svojim četrtim prvenstvenim golom v vodstvo popeljal Mustafa Nukić.

ZAČETEK TEKME!
Celjani so po treh prvenstvenih porazih v nizu (novi trener Jiri Jarošik se je podpisal pod dva) v prejšnjem krogu le dočakali zmago, prvaki pa želijo zdaj nadaljevati niz in do točk priti še drugič v nekaj dneh. Naloga ne bo lahka, saj gostijo ljubljanski Bravo, ki kaže zelo dobro formo. Na štirih letošnjih tekmah še ni izgubil. Dvakrat je zmagal in dvakrat remiziral.
Ne spreglejte