Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 11. 2018,
18.25

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

NK Triglav NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 10. 11. 2018, 18.25

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Triglav

Mlakar z mojstrovino "razjezil" Mariborčane, ki so se nato znesli nad Triglavom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Marcos Tavares | Marcos Tavares je strelski rekord 1. SNL dvignil na 145 zadetkov. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Marcos Tavares je strelski rekord 1. SNL dvignil na 145 zadetkov.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Nogometaši Maribora so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav s 4:1 (1:1). Mariborčani so na prvi medsebojni tekmi sezone v Kranju zmagali s 5:1, tokrat pa so bili podobno učinkoviti. Mariborčani, ki so igrali brez kaznovanega Dina Hotića ter poškodovanih Luke Uskokovića, Denisa Šmeja in Martina Milca, tako zanesljivo ostajajo na prvem mestu, Gorenjci pa po devetem porazu vsaj začasno zasedajo osmo mesto.

Maribor : Triglav 4:1 (1:1)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2800, sodniki: Antič (Dekani), Kovačič (Ljubljana) in Vidali (Gračišče).
Strelci: 0:1 Mlakar (26.), 1:1 Tavares (35.), 2:1 Zahović (56.), 3:1 Santos (60.), 4:1 Tavares (67.).

Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Ivković, Klinar, Pihler, Cretu (od 84. Vrhovec), Mešanović, Tavares (od 88. Dervišević), Santos (od 64. Bajde), Zahović.
Triglav: Curanovič, D. Kryeziu, Elsner, Žurga (od 66. Arh Česen), Alić, Mlakar, Afoakwa (od 78. Udovič), E. Kryeziu, Bojič, Tijanić (od 82. Gajić), Majcen.

Rumeni kartoni: Šuler; Elsner, Žurga, Bojič.
Rdeči karton: /.

Andres Vombergar
Sportal Olimpija osvojila Velenje, Aluminij strup za Krško #video

Kranjčani so v prvem polčasu že uvodoma pokazali, da bi kaj lahko poskrbeli za kakšno neprijetnost za domače nogometaše. To jim je uspelo v 26. minuti, ko je Tilen Mlakar sprožil z leve strani kazenskega prostora in z diagonalnim strelom ob slabem posredovanju Jasmina Handanovića poskrbel za vodstvo gostov.

Zadetek Tilna Mlakarja:

Domači so imeli kmalu nekaj priložnosti za izenačenje, do katerega pa so naposled prišli v 35. minuti, ko je po samostojni akciji in prodoru zadel izkušeni Marcos Tavares z dobrih 20 metrov. To je bil že njegov 144. gol v slovenski prvi ligi in četrti v sezoni.

Vrhunci tekme v Mariboru:

Mariborčani boljši v drugem polčasu

Izbranci Darka Milaniča so v drugem polčasu nadigrali goste. | Foto: Mario Horvat/Sportida Izbranci Darka Milaniča so v drugem polčasu nadigrali goste. Foto: Mario Horvat/Sportida V uvodu drugega polčasa je bila Maribor precej boljši in konkretnejši tekmec, enega nevarnejših strelov pa je v 54. minuti sprožil Jasmin Mešanović z roba kazenskega prostora, toda žogo je poslal mimo cilja.

Svojo premoč je Maribor kronal v 56. minuti, ko je Denis Klinar sam stekel proti kazenskemu prostoru gostov, malo z desne strani podal žogo v sredino do Luke Zahovića, ta pa je nato iz bližine dosegel svoj sedmi zadetek sezone.

Štiri minute pozneje so Štajerci še povečali vodstvo, potem ko je Felipe Santos s preigravanjem prišel do strela s 15 metrov in žogo z nizkim strelom od vratnice spravil v mrežo. Zanj je bil to drugi zadetek v tej ligaški sezoni.

Zadetek Felipeja Santosa:

V 67. minuti so imeli gosti na voljo najstrožjo kazen, ko je Ermin Alić igral z roko. Z bele točke je streljal Tavares, Darjan Curanović je strel obranil, a je do žoge spet prišel Tavares in jo iz bližine potisnil v mrežo za svoj 145. prvoligaški zadetek.

V 73. minuti je od daleč na drugi strani premalo natančno meril David Tijanić (pozneje je poskusil še enkrat, a je Handanović obranil), le malce zatem pa je v kazenskem prostoru do neoviranega strela prišel Zahović, a žogo poslal malo mimo vratnice. To je bila tudi zadnja nevarna akcija tekme.

Mariborčani bodo v 17. krogu 24. novembra gostili Krško, Kranjčani pa dan pozneje Domžale.

Dogajanje v Mariboru iz minute v minuto:

Konec tekme. Maribor je visoko ugnal Triglav (4:1) in drugouvrščeni Olimpiji, ki bo na delu v nedeljo, ušel na sedem točk razlike.

88. minuta: Kapetan Marcos Tavares je zapustil igro in si prislužil glasen aplavz, v igro pa je vstopil reprezentant Amir Dervišević.

74. minuta: Maribor bi lahko povišal prednost, a je Luka Zahović za las zgrešil cilj. Pred njim se je priložnost za zadetek ponudila tudi rezervistu Gregorju Bajdetu.

Gooooooool! 4:1! 67. minuta. Poplava zadetkov v Ljudskem vrtu. Znova se je med strelce vpisal Marcos Tavares in dosegel peti zadetek v tej sezoni, skupno pa že 145. v 1. SNL, tako da je še drugič na tem srečanju izboljšal rekord. Kapetan Maribora je izvedel strel z bele točke. Vratar Darjan Curanović je prebral njegovo namero, odbil strel, a se je napadalec vijolic spet dokopal do žoge in povišal vodstvo na 4:1. Sodnik Mihael Antič je pokazal na belo točko zaradi igranja Ermina Alića z roko.

Zadetek Marcosa Tavaresa po 11-m:

Gooooooool! 3:1! 60. minuta. Vijolice so še povečale prednost. Tokrat je po podaji Aleksa Pihlerja, ki danes nastopa stotič v dresu NK Maribor, atraktivno zadel Felipe Santos. Brazilec si je spretno med branilci Triglava pripravil prostor za strel, nato pa se je žoga od desne vratnice odbila v mrežo. Le nekaj minut pozneje je zapustil igro, na zelenico pa je prišel Gregor Bajde.

Zadetek Felipeja Santosa:

Goooooool! 2:1! 56. minuta. Preobrat Maribora po izjemni akciji. Jasmin Mešanović je na desni strani našel Denisa Klinarja, ki je povlekel po desni strani, nato pa zaposlil Luko Zahovića. Slovenski reprezentant se je izognil nedovoljenemu položaju in z bližine premagal Darjana Curanovića. Zahović je dosegel sedmi zadetek v tej sezoni in že 60. za NK Maribor.

Zadetek Luke Zahovića:

54. minuta: Jasmin Mešanović je silovito streljal na vrata Triglava, a je žoga švignila mimo vratnice. Ostaja 1:1.

Začetek drugega polčasa. Trenerja se nista odločila za nobeno menjavo.

Konec prvega polčasa. Obe ekipi sta si do konca prvega dela priigrali še nekaj polpriložnosti, na odmor pa odhajata z neodločenim rezultatom 1:1.

Goooooool! 1:1! 35. minuta. Kdo drug kot mariborski kapetan in rekorder 1. SNL Marcos Tavares! Brazilec s slovenskim potnim listom je dolgo preigraval obrambo Triglava, nato pa se z razdalje skoraj neoviran odločil za strel. Bil je zelo natančen in atraktiven, Maribor pa je izenačil na 1:1. Tako je vodstvo Triglava v Ljudskem vrtu trajalo le osem minut. Tavares je dosegel že 144. zadetek v 1. SNL in še izboljšal rekord.

Zadetek Marcosa Tavaresa:

31. minuta: Maribor je bil blizu izenačenja, a je kapetan Marcos Tavares s težkega položaja meril mimo vrat. Triglav še naprej vodi z 1:0.

Gooool! 0:1! 26. minuta. Veliko presenečenje v Ljudskem vrtu! Tilen Mlakar je zavil v črno Ljudski vrt s pravcato mojstrovino. Prodrl je po levi strani, nato pa z atraktivnim in močnim strelom premagal Jasmina Handanovića.

Zadetek Tilna Mlakarja:

20. minuta: Zapretili so tudi gostje iz Kranja. Vratar Maribora Jasmin Handanović je strel Momirja Bojića odbil v kot, nekaj minut pozneje je mimo vrat streljal še Egzon Kryeziu. Triglav je vedno bolj nevaren.

15. minuta: V Ljudskem vrtu ostaja začetnih 0:0. Maribor je bil v uvodnih 15 minutah podjetnejši, a se mreža gorenjskih orlov ni zatresla.

Športni direktor Zlatko Zahović spremlja dvoboj na častni tribuni Ljudskega vrta v družbi direktorja NK Maribor Bojana Bana. | Foto: Planet TV Športni direktor Zlatko Zahović spremlja dvoboj na častni tribuni Ljudskega vrta v družbi direktorja NK Maribor Bojana Bana. Foto: Planet TV

8. minuta: Prva priložnost na tekmi še za Mariborčane. Jasmin Mešanović je prodrl po levi strani, skušal zaposliti Luko Zahovića, a je Ermin Alić spremenil smer žogi, ki je nato povzročila vratarju Triglava kar nekaj težav. Darjan Curanović je le ubranil strel. Maribor je zapreti tudi v naslednjem napadu, ko je po strelu z roba kazenskega prostora dlani vratarja kranjskeg prvoligaša ogrel kapetan vijolic Marcos Tavares.

4. minuta: nogometaš Triglava Tom Žurga, ki je v zadnjih tednih v dobri strelski formi, je zapretil Mariborčanom. Žoga je zletela mimo vrat.

Začetek tekme v Ljudskem vrtu.

Občasni slovenski reprezentant Aleks Pihler je pred tekmo v Ljudskem vrtu prejel spominsko darilo za jubilejni stoti nastop v dresu NK Maribor.

Ob 16.15 se bo začel dvoboj med Mariborom in Triglavom. Strateg vijolic Darko Milanič je izbral začetno enajsterico.

Na vijolični klopi so Pirić, Rajčević, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Vršič in Bajde. Manjkajo kaznovani Hotić in poškodovani Mlakar, Milec, Uskoković ter Šme.

Kakšno začetno postavo pa je izbral trener Triglava Dejan Dončić? Med vratnici ni postavil 18-letnega Luke Čadeža, ampak veliko bolj izkušenega Darjana Curanovića.

Ob 16.15 bo zanimivo v Ljudskem vrtu, kjer se bosta predstavila Maribor in Triglav. Vodilni prvoligaš v dvoboj z gorenjskimi orli vstopa kot absolutni favorit. Trener Darko Milanič, ki po zadnji zmagi nad Celjem (5:0) ni skrival zadovoljstva, ponovno ne bo smel računati na kaznovanega Dina Hotića, zaradi poškodbe pa v konici napada ne bo Jana Mlakarja in Gregorja Bajdeta. Po dolgem času bo za dvoboj kandidiral mladi reprezentant Martin Kramarič.

Mariborčani želijo obdržati večjo prednost pred Olimpijo, ki za zdaj znaša štiri točke, ljubitelji nogometa pa bi bile lahko priče nevsakdanjemu dvoboju čuvajev mreže, saj bi se lahko pomerila 40-letni mladostni veteran Jasmin Handanović in kar 22 let mlajši up Triglava Luka Čadež. A se ne bosta, saj je trener Triglava Dejan Dončić dal prednost bolj izušenemu vratarju  Darjanu Curanoviću. Kranjčani so v zadnji tekmi po velikem preobratu s 4:3 premagali Krško, v zadnjih tednih pa s strelsko formo navdušuje Tom Žurga.

Rok Sirk
Sportal Sirk osrečil Muro in postavil novi mejnik v 1. SNL #video
Marcos Tavares
Sportal Bo kapetan Maribora kandidiral za župana? #video
Ne spreglejte