Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 11. 2018,
16.06

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije NK Mura

Sobota, 10. 11. 2018, 16.06

5 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Gorica

Sirk osrečil Muro in postavil novi mejnik v 1. SNL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Rok Sirk | Rok Sirk je v tej sezoni dosegel še deset zadetkov. | Foto Mario Horvat/Sportida

Rok Sirk je v tej sezoni dosegel še deset zadetkov.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Nogometaši Mure so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (1:0). Prva tekma med tema dvema tekmecema v tej sezoni se je končala z 2:2. Gledalci tokrat niso videli toliko zadetkov, so pa spremljali izenačeno predstavo, v kateri je na koncu glavna vloga pripadla Roku Sirku, najboljšemu strelcu lige. Prav njegov zadetek je pomenil šesto zmago za Muro in skok na tretje mesto prvenstvene lestvice, ki ga je doslej držala prav Gorica. Obe ekipi imata sicer po 22 točk.

Mura : Gorica 1:0 (1:0)

Stadion Fazanerija, sodniki: Matković (Ravne na Koroškem), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kasapović (Ljubljana).

Strelec: 1:0 Sirk (43.).

Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara (od 90. Rebernik), Kouter (od 88. Horvat), Karničnik, Sirk (od 84. Maroša).
Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Kotnik (od 59. Jermol), Grudina, Kolenc (od 82. Džuzdanović), Humar (od 68. Gulič), Osuji, Smajlagić.

Rumeni kartoni: Grudina, Curk, Osuji, Smajlagić.
Rdeči karton: /.

Gledalci so v prvem polčasu dolgo čakali na kakšno nevarnejšo akcijo, šele v 34. minuti je domači napadalec Rok Sirk prišel do strela s približno desetih metrov, Grega Sorčan pa ni imel večjih težav s krotenjem žoge. V 43. minuti je najprej z desne strani močno sprožil Nino Kouter, goriški vratar pa je žogo odbil v kot. Z desne strani ga je nato izvedel Klemen Šturm, Sirk pa je najvišje skočil in z glavo zadel za 1:0. Sirk je zdaj z desetimi zadetki sam na vrhu lestvice strelcev.

Zadetek Roka Sirka:

Uvod drugega polčasa podobno kot prvi ni ponudil posebnega razburjenja, šele v 75. minuti je bilo malce vroče pred domačimi vrati, ko je po prostem strelu z glavo poskusil Žiga Lipušček, a bil le malce premalo natančen, tako kot tudi Bede Osuji, ki je v 78. minuti sprožil z roba kazenskega prostora.

Ante Šimundža je po zmagi nad Gorico popeljal Muro na visoko tretje mesto. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ante Šimundža je po zmagi nad Gorico popeljal Muro na visoko tretje mesto. Foto: Mario Horvat/Sportida

Mura v drugem polčasu ni bila posebej nevarna (v 88. minuti je sicer Žan Karničnik prodrl v kazenski prostor, a na koncu je Sorčan posredoval), so pa izbranci Anteja Šimundže večinoma dobro opravljali naloge pri prekinjanju goriških akcij. Ena od izjem je bila tretja minuta sodniškega dodatka, ko je imel zadnjo priložnost za izenačenje Lipušček, ki pa je streljal prešibko in preveč po sredini gola.

Vrhunci tekme v Murski Soboti:

Mura bo v 17. krogu 23. novembra gostovala v Ljubljani, Novogoričani pa pa bodo dva dni pozneje gostili Aluminij.

Dogajanje v Fazaneriji iz minute v minuto:

Konec tekme. 1:0 za Muro! Črno-beli so na praznično Martinovo soboto osrečili občinstvo z novo zmago, za katero je najbolj zaslužen strelec Rok Sirk.

93. minuta: Vrtnicam se je ponudila priložnost za izenačenje, a je Žiga Lipušček usmeril proti Matku Obradoviću prelahkoten strel, da bi povzročil težave hrvaškemu čuvaju mreže.

90. minuta: Gorica pritiska, želi izenačiti, a je disciplinirana obramba Mure vedno na mestu. Ostaja 1:0, sodnikov podaljšek bo dolg štiri minute.

75. minuta: Gorica je odločno krenila po izenačenje. Uroš Celcer je s prostega strela zaposlil visokega branilca Žigo Lipuščka, ki je meril čez vrata, dve minuti pozneje pa je Bede Osuji zgrešil cilj z razdalje. Ostaja 1:0 za Muro.

67. minuta: Gostje so vedno bolj nervozni. Sodnik Aleksandar Matkovič je v zadnjih minutah pokazal rumena kartona Janiju Curku in Bedeju Osujiju.

61. minuta: po prodoru je v kazenskem prostoru Gorice padel Luka Šušnjara, a je ostala piščalka sodnika nema. Pred tem so gostje izvedli prvo menjavo. Namesto Andreja Kotnika je v igro vstopil Nik Jermol.

Začetek drugega polčasa. Trenerja vstopata v nadaljevanje srečanje z enakima postavama.

Konec prvega polčasa. Mura vodi z 1:0! V zadnji tretjini prvega polčasa je povsem nadigrala Novogoričane. Razmerje strelov na gol je 7:1, v okvir vrat pa 4:0 za Muro.

Goooool! 1:0! 43. minuta! Mura je prešla v vodstvo. Njen pritisk je obrodil sadove. V polno je po strelu z glavo zadel Rok Sirk. Napadalec Mure je tako postal prvi nogometaš Prve lige Telekom Slovenije, ki je v tej sezoni dosegel deset zadetkov. Podajo je s kota prispeval Klemen Šturm.

Zadetek Roka Sirka:

42. minuta: Še ena velika priložnost. Nino Kouter je z močnim strelom namučil Grego Sorčana, ki je žogo izbil v kot.

35. minuta: Prva večja priložnost in prvi strel v okvir vrat! Najboljši strelec 1. SNL Rok Sirk (Mura) je nevarno streljal proti vratom Gorice, a je bil Grega Sorčan na mestu. V nadaljevanju je dlani Sorčana ogrel še Žan Karničnik.

30. minuta: v sončni Murski Soboti še vedno čakamo na prvi strel v okvir vrat. Mura in Gorica si še nista ustvarila priložnosti, po kateri bi zadišalo po zadetku. Še najbolj je obetala akcija Mure iz 32. minute, v kateri so gostitelji nevarno pletli mrežo okrog vrat vrtnic, a je na koncu Žan Karničnik s skromnim zaključkom poslal žogo mimo vrat.

25. minuta: Vratar gostujoče ekipe Grega Sorčan še ni imel resnejšega dela. Danes nastopa s posebno motivacijo, saj je pred dvobojem podaljšal zvestobo vrtnicam do konca sezone 2019/20.

15. minuta: v Fazaneriji se na praznično Martinovo soboto pred nekaj tisoč gledalci merita tekmeca iz zgornje polovice razpredelnice. Občinstvo v uvodni šestini tekme ni dočakalo resnejše priložnosti za zadetek, niti strela v okvir vrat. Ostaja 0:0.

Začetek tekme v Murski Soboti.

Znani sta začetni enajsterici Mure in Gorice. Kako sta se odločila Ante Šimundža in Miran Srebrnič?

Zadnji krog pred novembrskim reprezentančnim premorom se bo začel danes ob 14. uri v Murski Soboti. Mura po vrnitvi v prvo ligo računa na dober obisk tekem v Fazaneriji. Tudi tokrat ne bi smelo biti nič drugače, saj bo v Prekmurju gostovala tretjeuvrščena Gorica, ki se bo skušala maščevati Muri za izpad v četrtfinalu pokala Slovenije. 

Pri črno-belih bo manjkal kaznovani Hrvat Luka Bobičanec, v njegovi ekipi bo posebne pozornosti deležen prvi strelec tekmovanja Rok Sirk (devet zadetkov), pri vrtnicah, ki so v sredo ostale praznih rok v Domžalah, pa bo zaradi kazni manjkal Hrvat Andrija Filipović.

 

Ne spreglejte